چطور با شماره شبا پول انتقال بدم
سقف انتقال وجه بر اساس شماره شبا چقدر است و چه زمانی وجه به حساب مقصد واریز می شود؟
حواله وجه با شماره شبا نسبت به سایر روش های انتقال وجه مزایای زیادی دارد. مزایایی مانند محدودیت بیشتر در مقدار پول قابل انتقال، واریز آنی و آنی و البته امنیت بیشتر.
انتقال وجه با شماره شبا
به یاد داشته باشید که هر فرد برای انجام تراکنش های بانکی به یکی از مشخصات بانکی خود نیاز دارد. شماره حساب، شماره کارت و شماره شبا. اما برخلاف شماره حساب و شماره کارت که برای انتقال وجه دارای محدودیت هستند، هدف از استفاده از شماره شبا این است که متقاضی می تواند از کلیه خدمات بانکی استفاده کند. به عنوان مثال امکان انتقال وجه با شماره حساب یا شماره کارت وجود دارد اما سقف مشخص و محدودی دارند که اغلب جوابگوی کاربر نیست اما استفاده از شماره شبا به فرد امکان استفاده از خدمات بانکی را تا سقف بالاترین سقف مجاز بانک مرکزی مهمتر از آن اینکه با توجه به افزایش تدریجی کارمزد انتقال کارت به کارت، همین پول با شماره شبا و از طریق سامانه پایا و ساتنا به صرفه تر و ارزان تر قابل انتقال است. برای انتقال وجه بین بانک ها از طریق دستگاه خودپرداز کافیست شماره شبای مقصد را از سایت دریافت کرده و با کمترین کارمزد وجه را انتقال دهید.
تحقیق صبا
انتقال وجه با شماره شبا از طریق خودپرداز
یکی از ساده ترین راه های انتقال پول، مراجعه به دستگاه خودپرداز و انتقال پول است. با ارائه شماره کارت بانکی حساب مقصد می توانید تا سقف 10 میلیون تومان پول انتقال دهید. پول بلافاصله و در همان زمان واریز می شود. البته محدودیت و کارمزد انتقال وجه در این نوع حواله بانکی به حساب مقصد در هر یک از بانک ها و دستگاه خودپرداز این بانک بستگی دارد، زیرا هر یک از آنها محدودیت متفاوتی برای انتقال پول در نظر گرفته اند. این روش. اما محدودیت کلاهک انتقال توسط سیستم شتاب مهمترین نقطه ضعف این روش محسوب می شود.
به همین دلیل با همراه داشتن شماره شبای حساب بانکی مقصد، می توانید مبلغ بسیار بیشتری را به یکی از دو سامانه ساتنا و پایا از طریق دستگاه خودپرداز واریز کنید. سامانه ساتنا برای انتقال مبالغ کلان در سرویس حواله بین بانکی مناسب است. ساتنا از زمان ورود خود، چک های رمزگذاری شده را جایگزین کرده و فرآیند انتقال پول را ساده کرده است. در سامانه ساتنا کف واگذاری 100 میلیون تومان تعیین شده است. سقف انتقال وجه ساتنا در بانک های مختلف به اعداد مختلف تعیین می شود. البته در صورتی که سقف هدف حواله بین بانکی ساتنا در دستگاه خودپرداز مجاز نباشد، چاره ای جز ورود به شعبه و انتقال وجه از طریق صندوق ندارید.
اگر مبلغی که می خواهید انتقال دهید کمتر از 100 میلیون تومان است، باید به سامانه خودپرداز مطمئن مراجعه کنید. این سیستم برای پرداخت حقوق کارفرما، پرداخت سود سهام و انتقال پول به چندین حساب بانکی که شماره آنها را دارید بسیار کارآمد است. برای انتقال پول تنها به یک شماره شبا نیاز دارید. برای دریافت شماره شبا کافیست به سایت مراجعه کنید. شماره شبا از هر بانکی که بخواهید در کنار امکان پذیر است.
مدت زمان انتقال وجه از طریق شماره شبا
مدت زمان انتقال پول از حساب شما به حساب مقصد بستگی به روش انتقال خودپرداز دارد. در صورت استفاده از روش انتقال کارت به کارت، پول همزمان به حساب مقصد واریز می شود. اما محدودیت سقف انتقال و البته کارمزدهای بالای این روش چندان سودآور نیست.
به همین دلیل توصیه می کنیم هنگام مراجعه به دستگاه خودپرداز شماره شبای حساب مقصد را بگیرید. با استفاده از شماره شبا می توانید پول بیشتری را انتقال دهید و هزینه کمتری را در بانک پرداخت کنید. اگر از سیستم پایا برای انتقال پول به دستگاه خودپرداز استفاده می کنید، در یکی از چرخه های زمانی پایا به حساب مقصد منتقل می شود:
اولین چرخه انتقال پول در سامانه پایا: حدود ساعت 4 صبح.
چرخه دوم انتقال وجه در سامانه پایا: حوالی ساعت 10:45 صبح
سیکل سوم انتقال وجه در سامانه پایا: حوالی ساعت 14:45.
سیکل چهارم انتقال وجه در سامانه پایا: حوالی ساعت 17:45.
اگر از سامانه ساتنا برای انتقال وجه استفاده کرده اید، واریز وجه از طریق این سامانه مانند کارت به کارت و شتاب به صورت آنی و لحظه ای بوده و وجه به صورت همزمان به حساب دلخواه شما واریز می شود. حواله وجه بر اساس ساتنا روزهای کاری از ساعت 8 الی 16 و پنج شنبه از ساعت 8 الی 13 انجام می شود و در صورتی که حواله در ساعات اداری انجام شود، فوری و در ساعت 13:00 می باشد. در همان زمان و در نهایت 20 دقیقه پس از انتقال وجه، مبلغ حساب مقصد تسویه می شود.
سقف انتقال وجه با شماره شبا از طریق خودپرداز
این روزها سقف انتقال وجه در شبکه شتاب یا کارت به کارت 10 میلیون تومان است. پس اگر قصد انتقال وجه با مبلغ بالاتر را دارید به سراغ سامانه های پایا و ساتنا بروید. سقف انتقال در سامانه پایا 100 میلیون تومان است. سیستم ساتنا برای انتقال مبالغ بالاتر از این وجود دارد. به یاد داشته باشید که برای انتقال مبالغ کمتر از 100 میلیون تومان نمی توانید از ساتنا استفاده کنید. سقف انتقال وجه با ساتنا نیز با بانک های مختلف متفاوت و متغیر است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا؛ در اواخر دهه 1980 بانک مرکزی ایران شناسه حساب بانکی ایرانی یا «شبا» را به عنوان یک شناسه منحصر به فرد برای هر حساب بانکی تعریف کرد و هدف خود را تسریع در انتقال وجوه با شماره شبا و یکپارچه سازی حساب بانکی اعلام کرد.
اگر قصد انجام نقل و انتقال از طریق شماره شبا را دارید کافی است شماره شبا را داشته باشید و نیازی به اطلاعات بیشتری ندارید زیرا تمامی اطلاعات در شماره شبا موجود است.
از آنجایی که انتقال پول از یک کارت به کارت دیگر محدود است، کاربرانی که نیاز به انتقال مبالغ هنگفت دارند باید از شبا استفاده کنند که پروتکل پرداخت نیست، بلکه نوعی بانک شناسایی است.
شماره شبا یا شماره شبای بانکی ایران به منظور تسهیل و استانداردسازی مبادلات بین بانکی و بین المللی بانکی در کشور توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مطابق با استاندارد ISO 13616 تعریف و توضیح داده شده است که تنها یک شناسه نیست. برای دریافت وجه و امکان برداشت غیرمجاز خیر، با ارائه شماره شبا به دیگران مشکلی ندارد و امنیت حساب وی را به خطر نمی اندازد.
نکته بعدی این است که انتقال پول از کارتی به کارت دیگر می تواند به 10 میلیون تومان برسد اما سقف انتقال پول با شماره شبا 200 میلیون تومان در یک روز است.
در حال حاضر سامانه «پایا» و «ساتنا» برای انتقال وجه با شماره شبا قابل استفاده است.
انتقال وجه با «ساتنا» چگونه است؟
ساتنا یا سامانه تسویه ناخالص فوری، سامانه ای الکترونیکی است که تراکنش های بین بانکی و دستورهای پرداخت آنی را به صورت تکی و آنی پردازش و تسویه می کند. در این سامانه، مشتریانی که یکی از انواع حساب ها (جاری، پس انداز و کوتاه مدت) را در بانک ملی دارند، می توانند وجوه (مبلغ بالای 50 میلیون تومان) را به حساب خود یا سایر افراد در سایر بانک ها انتقال دهند.
این سامانه به مشتریان یک بانک این امکان را می دهد که با مراجعه به شعب بانک خود یا از طریق سامانه اینترنتی بانک، وجوهی بیش از 50 میلیون تومان را به هر حساب بانکی منتقل کنند.
ارسال سفارشات پرداخت ساتنا برای مشتریان تا ساعت 14:30 امکان پذیر است. از خرداد ماه سال جاری، زمان قطعی پذیرش و رسیدگی به سفارشهای پرداخت در سامانه ساتنا، ساعت 14:30 برای سفارشهای پرداخت بین مشتری و ساعت 15:00 برای سفارشهای پرداخت بین بانکی تعیین شده است.
سامانه ساتنا همه روزه به جز جمعه ها و ایام تعطیل فعال است و در مدت 30 دقیقه عملیات انتقال وجه را انجام می دهد و با مراجعه به شعبه این سقف حذف می شود. ضمنا سقف مبلغ ثابت معادل 100 میلیون تومان می باشد.
با «پایا» چگونه کار کنیم؟
بانک مرکزی با پیاده سازی این سامانه امکان انتقال الکترونیکی پول از حساب یک بانک به حساب بانک دیگر (بین بانکی) را فراهم کرده است و مشتریان بانک می توانند با استفاده از پایا وجه را از حساب خود به حساب بانکی دیگر انتقال دهند. ارسال الکترونیکی
پایا یا به عبارتی سیستم الکترونیکی پایا تالار; او بعد از ساتنا روی کار آمد و سعی کرد در حوزه بانکداری الکترونیک خدمات بهتری به مشتریان ارائه کند تا کاستی های ساتنا را اصلاح کند.
بازه زمانی تعریف شده برای پایا یک روز و یک شب است. علاوه بر این، چرخه کاری منظم از ساعت 5:30 صبح آغاز و تا ساعت 7:30 عصر همان روز ادامه دارد.
در عملیات انتقال وجه، فرآیند ارسال تمامی این حواله ها به بانک مبدأ پس از گذشت یک ساعت از عملیات آغاز می شود و حداکثر 30 دقیقه طول می کشد. اولین بار در نظر گرفته شده برای انجام عملیات حواله از ساعت 7:30 شب می باشد که تا ساعت 11 روز بعد امکان انتقال وجه وجود دارد و در نهایت کلیه حواله های انجام شده در این مدت از ساعت 6 به بانک مقصد می رسد. ساعت:30 و 7:00 صبح
زمان برنامه ریزی شده بعدی برای عملیات انتقال از ساعت 5:30 صبح تا 9:00 صبح است و کلیه وجوه واریز شده در این بازه زمانی سه ساعته و سی دقیقه ای از ساعت 10:00 صبح تا 10:30 به بانک واریز می شود. حساب مقصد واریز می شود.
پنج بازه زمانی دیگر از ساعت نه صبح برای انتقال وجه و خدمات اینترنتی بانک پایا در نظر گرفته شده است که تمامی این بازهها دو ساعت بوده و انتقال وجه به بانک مقصد نیز مشابه مواردی است که در دوره های قبلی، از 30 دقیقه پس از آخرین پرداخت شروع می شود و در نهایت 30 دقیقه طول می کشد.
اما این فرآیندها در روزهای پنجشنبه، جمعه و تعطیلات متفاوت است. در صورت مصادف شدن عملیات انتقال با تعطیلات رسمی، دریافت حواله در اولین روز کاری در بانک مبدا انجام خواهد شد.
نکته مهم دیگر این است که بانک می تواند دستور پرداخت را در تاریخ لازم الاجرا شدن آینده از مشتری دریافت کرده و در تاریخ لازم الاجرا شدن آینده برای پایا ارسال کند.
انتهای پیام/
آیا این خبر مفید بود؟
نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف است