چطور با نوجوانی که دوست مجازی دارد رفتار کنیم
احساسات زودگذر، دوستان گاه به گاه و تغییرات مکرر رفتار از بارزترین خصوصیات پسران و دختران است. نوجوانان در این سن با طیف وسیعی از همسالان خود آشنا می شوند و با آنها ارتباط برقرار می کنند، در درجه اول در مدرسه و دبیرستان.
برخی از نوجوانان برای بیان احساسات نوجوانی و حس کنجکاوی ذاتی خود سعی می کنند با جنس مخالف ارتباط برقرار کنند و احساسات متفاوتی را تجربه کنند.
دختران در 9 سالگی و پسران در 13 سالگی به بلوغ می رسند و شرعاً نیز به سن تکلیف می رسند و مکلف می شوند. وقتی به سن تکلیف می رسند، شرایط و چارچوب های خاصی برای دختر و پسر تعیین می شود که باید به آن پایبند باشند.
یکی از مهم ترین تابوهای نوجوانان، آمیزش جنسی با جنس مخالف است که از نظر دین مبین اسلام مذموم و حرام شمرده می شود. این بدان معناست که انجام هر گونه عملی ممنوع است.
خوشبختانه در مدارس و کلاس هایی که در هر گوشه و کنار برگزار می شود، تلاش شده تا این نکات به نوجوانان منتقل و آموزش داده شود. اما به دلیل وجود شرایط زندگی متفاوت و میزان اعتقادی که خانواده به مسائل دینی دارد، امکان آگاهی نوجوانان از این نکات متفاوت است.
در هر حال صحبت با نامحرم (غیر همجنس) حرام است و باید از این عمل پرهیز کرد، اما اگر نوجوان ما ناخواسته در این دام افتاده است، چگونه باید با او رفتار کرد؟
آیا باید با آن تند رفتار کنیم یا از آن چشم پوشی کنیم؟
برای راهنمایی و مشاوره نوجوانان از متخصصان گپچه با ما تماس بگیرید.
با نوجوانی که دوست پسر دارد چگونه رفتار می کنید؟
نحوه اتخاذ رفتار صحیح با دختری که دوست پسر دارد و سوالات دیگر که در ادامه به تفصیل صحبت خواهیم کرد.
عواطف گذرای دوران نوجوانی
نوجوانی را همه به عنوان دوره ترکیدن انرژی در افراد می شناسند که برای رسیدن به بلوغ جنسی و همچنین تقویت بدن دختر و پسر، انرژی درونی آنها بیش از پیش افزایش می یابد و این دوره ای است که شخصیت نوجوان به تدریج رشد می کند.
با توجه به نفوذ تکنولوژی در تمام ابعاد زندگی روزمره ما و همچنین در دسترس بودن تلفن همراه و شبکه های اجتماعی، شرایط برای ارتباط بین افراد هم سن و البته نه همجنس مهیا شده است. بنابراین، نوجوانان بسیار مستعد لغزش و رفتن به سمت جنس مخالف هستند که بیشتر از روی کنجکاوی انجام می شود.
این اقدام به خودی خود اشتباه است و بهتر است به فکر پیشگیری از این حادثه باشیم تا اینکه نوجوان را به حال خود رها کنیم و سعی کنیم بعد از حادثه بر این چالش غلبه کنیم. نکته مهم برای والدین، چه نوجوانشان درگیر این روابط باشد و چه نباشد، دوستی و به طور کلی دوستی با دختر یا پسر نوجوانشان است.
حتما بخوانید: روانشناس نوجوان چگونه می تواند به خانواده ها کمک کند؟
دوستی با یک نوجوان باعث ایجاد ارتباط عاطفی قوی بین والدین و نوجوان می شود و دختر یا پسر از بیان مشکلات و نیازهای خود ترسی ندارند و به راحتی می توانند با والدین خود صحبت کنند.
البته مسلط بودن در مکالمه به معنای شکستن همه حد و مرزها نیست و احترام به والدین باید همیشه رعایت شود و به نوجوانان و کودکانی که در آینده وارد این مرحله می شوند آموزش داده شود.
تاثیر دوستی با کودک در نحوه برخورد با نوجوانی که دوست مجازی دارد بسیار مهم است.تصور کنید نوجوان شما چه پسر باشد چه دختر برای اولین بار با جنس مخالف ارتباط برقرار می کند. احساس عجیبی در او ایجاد می شود.
در این شرایط اگر با فرزندانمان دوست و رفیق باشیم آنها نیز می توانند بدون ترس این تجربه را برای والدین خود بیان کنند و والدین می توانند با شیرینی و حس دوستی موجود این روابط را ترسیم کنند و نوجوانان خود را آگاه کنند. .
این ساده ترین حالتی است که با حرف زدن حل می شود اما در اکثر مواقع چنین چیزی وجود ندارد و متأسفانه اکثر نوجوانان ما در دام روابط نامحرم و نامحرم می افتند و گاهی اوقات نیز با مشکل مواجه می شوند.
شدت و تنبیه اولین چیزی است که به ذهن والدین می رسد اما باید گفت که این تصمیم بدترین است زیرا می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و منجر به لجبازی در نوجوان ما شود. توصیه های مکرر همچنین می تواند منجر به خستگی در نوجوانان ما شود و باعث شود آنها مخفیانه رابطه خود را با جنس مخالف دنبال کنند.
بهترین راه برای رهایی نوجوان از این وضعیت این است که با او صمیمانه و دوستانه صحبت کنید و همچنین او را از شرایط و اتفاقاتی که ممکن است در آینده برایش رخ دهد آگاه کنید. نوجوانان به دلیل وجدان خوب از شرایط آگاه می شوند و در صورت دوستی با والدین خود رابطه خود را قطع می کنند.
متأسفانه میزان سوء استفاده از این احساسات پاکی که در دوران نوجوانی رخ می دهد زیاد است و دختران نیز گروهی هستند که از این روابط بد تأثیر زیادی می گیرند.
رفتار مناسب با پسری که دوست دختر دارد می تواند در آینده به او کمک زیادی کند. بهتر است ابتدا شرایط سنجیده شود و اگر قصد ازدواج است به خانواده ها نیز اطلاع داده شود.
شرایط جامعه و به ویژه شرایط اقتصادی باعث شده است که سن ازدواج در بین جوانان بسیار بالا باشد و حتی آنها وارد دهه پنجاه سالگی شوند، اکنون به ندرت پیش می آید که هر دو طرف شرایط ازدواج را در سنین نوجوانی داشته باشند. بنابراین به جای برخورد با نوجوانی که دوست دختر دارد، ابتدا باید نوجوانان خود را از این خطرات دور نگه داریم و با اطلاع رسانی آینده آنها را تضمین کنیم.
توضیح اینکه چگونه روابط می تواند جذاب و لذت بخش باشد، اما مخرب باشد و بر روان تأثیر منفی بگذارد، می تواند مانع از تحت تاثیر قرار گرفتن نوجوان از عشق شود.
سوء استفاده جنسی
طبق آمار و تجربیات ثبت شده توسط کارشناسان، بیشتر روابط بین دو جنس فقط برای ازدواج نیست، بلکه عمدتاً برای وقت گذرانی است.
بدترین نوع رابطه نوجوانی به منظور یافتن رابطه جنسی است که علاوه بر اثرات مخرب جسمی، اثرات روحی و روانی جبران ناپذیری بر جای می گذارد.
کنجکاوی برخی از نوجوانان را به سمت شروع روابط جنسی با دوست پسر یا دوست دختر خود سوق می دهد که علاوه بر منع شرعی، از نظر قانونی و مدنی نیز خلاف قانون بوده و تخلف محسوب می شود.
پس از برقراری ارتباط، هر دو طرف دوستی خود را به هم می زنند و هر کدام مسیری متفاوت را در پیش می گیرند، اما آثار مخرب این رابطه تا پایان عمر بر روح و روان طرفین به خصوص دختران باقی می ماند.
از آنجایی که این روابط مخفیانه شکل می گیرد، هیچ شناختی برای هیچ یک از طرفین ایجاد نمی کند و دختران نیز نمی توانند هدف واقعی طرف مقابل خود را تشخیص دهند. مشکلات جسمی و روانی یکی از بزرگترین آسیبهایی است که بر دختران وارد میشود و تأثیر مخربی بر رفتار آنها میگذارد.
اگر به هر طریقی متوجه شدید که نوجوانتان با جنس مخالف ارتباط برقرار کرده است، قبل از هر واکنشی که رابطه شما با فرزندتان را خراب می کند و اعتماد طرفین را از بین می برد، ابتدا وضعیت را بررسی کنید.
اول از همه شرایط خانه و خانواده خود را بررسی کنید، آیا واقعا رابطه شما و فرزندتان صحیح است و از او حمایت مادی و معنوی کرده اید؟ آیا با نوجوانان و به خصوص دخترانتان به گونه ای ارتباط برقرار کرده اید که به دنبال محبت دیگران نباشند؟ اگر پاسخ قانع کننده ای برای همه این سوالات دارید، می توانید به مرحله بعدی بروید، یعنی یافتن پاسخی برای اینکه چرا نوجوان شما با جنس مخالف رابطه دارد.
کمی تحقیق کنید و خودتان را آموزش دهید تا ببینید آیا علاقه بین نوجوان شما و دوستش واقعی است یا خیر؟ آیا واقعاً قصد طرف مقابل از ازدواج در این رابطه است؟ او در چه خانواده ای بزرگ شد؟
اگر متوجه شدید که هدف از برقراری این رابطه واقعا ازدواج بوده است، به شما تبریک می گوییم، زیرا دیگر نگران آزار فرزندتان نیستید و حتی می توانید این اتفاق مبارک را تسهیل کنید.
ازدواج در دین مبین اسلام بسیار فرخنده و منظم است و به این ترتیب هر دو طرف می توانند پس از مدتی با فراهم آوردن شرایط زندگی، به صورت رسمی و قانونی ازدواج کنند و دیگر از نظر خطرات موجود استرس و اضطراب نداشته باشند.
از سوی دیگر این مشکل نیز وجود دارد که ممکن است این روابط به دلیل کنجکاوی و هیجان دوران نوجوانی به وجود آمده باشد. ابتدا با فرزندتان صحبت کنید که چه چیزی باعث شده او با این رابطه با جنس مخالف موافقت کند و هدف او از این رابطه چیست؟ آیا واقعاً هدفشان شناخت بیشتر و ازدواج است یا صرفاً به خاطر هیجان دوران نوجوانی است؟
برای تماس با مشاور ازدواج و بررسی وضعیت ازدواج نوجوان خود کلیک کنید.
نداشتن رابطه صمیمانه خوب با فرزندان باعث ایجاد مشکلاتی برای والدین و نوجوانان، دختر و پسر شده است. بنابراین در این مرحله می توانید به یک مشاور مراجعه کرده و از دانش او بهره مند شوید.
روانشناسان و مشاوران به دلیل آموزش هایی که در این زمینه دارند می توانند به شما و فرزندتان کمک شایانی کنند و به عنوان فردی که از این رابطه بهره ای نمی برند، می توانند با آزادی فکر، عمل و دید بازتر با این موضوع برخورد کنند. و حل مشکل انجام دهید
شورای خانواده می تواند مستقیماً با نوجوانان صحبت کند تا راه حل مناسبی پیدا کند و یا اگر شرایط سخت نیست به والدین راه حل بدهند تا با فرزندشان صحبت کنند.
چه شرایطی منجر به عادی شدن روابط دختر و پسر شد؟
پیشرفت تکنولوژی و عادی سازی روابط
عادی شدن روابط دختر و پسر در سنین نوجوانی معضلی است که پس از فراگیر شدن گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی همه گیر شده و خانواده ها نیز کم و بیش درگیر آن هستند. چون در این شبکه هیچ نظارتی وجود ندارد و هرکسی می تواند با افراد دیگر چه همجنس یا غیر همجنس ارتباط برقرار کند و وارد این روابط بد شود.
افزایش سن ازدواج
از سوی دیگر، افزایش سن ازدواج نیز دلیلی مضاعف است و نوجوانان و جوانان را به سمت ارتباط با جنس مخالف و رفع نیازهای فطری و طبیعی خود واداشته است، حتی اگر اشتباه باشد.
کم کاری کارمندان و مدیران دولتی در امور کشور
بسیاری از مسئولانی که فقط به فکر جمع آوری پول هستند و به فکر ازدواج و معیشت جوانان نبوده اند عامل این وضعیت هستند. علاوه بر این، گرانی اجناس و اجناس، جوانان را از ازدواج ترسانده بود.
نیازهای فطری و طبیعی که در نوجوانان و جوانان وجود دارد
میل به برقراری ارتباط با جنس مخالف یک نیاز خدادادی است که در وجود همه انسان ها قرار گرفته و باید به درستی رفع شود و تنها راه ازدواج است.
باید با نوجوانان صحبت کرد و آموزش داد که برای رفع این نیازهای عاطفی و جنسی، نباید تسلیم روابط بد شوند و به هیچ وجه طعمه مشاوران غربی برای برقراری ارتباط با جنس مخالف نشوند.
سختگیری بی مورد از سوی والدین
بسیاری از خانواده ها نیز با سخت گیری های بی مورد برای ازدواج، جوانان و نوجوانان را ناامید می کنند و ناخواسته فرزندان خود را در مسیر اشتباه برای رفع نیازهای طبیعی خود سوق می دهند.
نتیجه
در نهایت باید بگوییم که بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد روابط بد اجتماعی بین دختر و پسر نوجوان، آموزش آنهاست. والدین باید سعی کنند با فرزندان خود دوست باشند و از نظر عاطفی از آنها حمایت کنند. به این ترتیب نوجوانان دیگر به بیرون از خانه نگاه نمی کنند و از دیگران درخواست محبت نمی کنند.
اگر از این روابط آگاه هستید، بهترین راه این است که با نوجوان خود صحبت کنید و از مشاوره روانشناسی تلفنی استفاده کنید. اجتناب از برخورد شدید و ایجاد تنش با نوجوانان می تواند بهترین نتایج را به همراه داشته باشد و حتی تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
بیشتر بدانید:
انحرافات دوران نوجوانی و نحوه برخورد با آنها
اضطراب اجتماعی نوجوانان و روش های شناخت و درمان آن
بررسی رفتارهای پرخطر در نوجوانان، علل و راهکارها
خوشحال می شویم برای دیدن ویدیوهای مرتبط با رفتار صحیح با نوجوان پیج اینستاگرام دکتر فرزاد طباطبایی را دنبال کنید.
بسیاری از والدین در جلسات مشاوره این سوال را مطرح می کنند که رفتار صحیح با نوجوانان چگونه باید باشد؟ نوجوانی برای هر فردی مرحله حساسی است زیرا همزمان با سن بلوغ و دوره شناسایی در نوجوانی است. والدین باید رفتار صحیح با نوجوانان را بدانند و از اشتباهات رایج مانند ایجاد حد و مرز، نظارت مستقیم و تحقیر دوستان نوجوان خود پرهیز کنند، زیرا رفتار بد والدین می تواند باعث ایجاد اختلالات مختلفی از جمله اختلالات شخصیتی، افسردگی و اختلالات روانی شود. در خطر. همچنین با کمک گرفتن از روانشناسان، افزایش اطلاعات در مورد دوران نوجوانی و آگاهی از تاثیرات فضای مجازی، به بهبود رابطه بین خود و فرزندتان کمک کنید. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
رفتار صحیح با نوجوانان
رفتار صحیح با نوجوانان بسیار مهم است زیرا نوجوانی مرحله ای است که همزمان با بلوغ اتفاق می افتد. این دوره حساس می تواند شخصیت افراد را شکل دهد و آینده او را تحت تاثیر قرار دهد. به عبارت دیگر رفتاری که والدین با فرزندان نوجوان خود دارند، رفتار آینده آنها را پیش بینی می کند. با رفتار خوب و بد خود شخصیت نوجوان خود را شکل می دهید و به او یاد می دهید که بعدا چگونه با دیگران رفتار کند.
نوجوانان به دلیل حساسیت های خاصی که دارند به دلیل رفتار بد والدین خود می توانند عزت نفس پایین و اعتماد به نفس پایینی را تجربه کنند که مطمئناً در سال های آینده تأثیر بسزایی در آنها خواهد داشت. با رفتار درست، می توانید به نوجوان خود بگویید که هنوز مورد علاقه و دوست داشتن شماست و می تواند روی حمایت شما حساب کند. با این کار به او اعتماد به نفس و نیاز به امنیت می دهید و از او فردی بالغ می سازید.
برای آشنایی بیشتر با رفتار صحیح والدین با فرزندان در سن بلوغ کلیک کنید.
رفتار صحیح با نوجوانان اشتباهات رایج در برخورد با نوجوانان
برخی از والدین عمدا یا ناخواسته در روابط خود با فرزندان اشتباه می کنند. این اشتباهات در نوجوانی می تواند عواقب جبران ناپذیری در سال های بعد داشته باشد. مهمترین خطاهای والدین به شرح زیر است.
1- عدم آشنایی با ویژگی های دوران نوجوانی
اغلب خانواده ها اطلاعات کافی از ویژگی ها و ویژگی های این دوران ندارند، بنابراین رفتارها و شرایط نوجوانان را به خوبی درک نمی کنند و نمی توانند رفتار مناسبی با آنها داشته باشند. ندانستن این دوران باعث می شود که رفتارهای خود را متناسب با سن خود در نظر نگیرند و با آنها دعوا کنند. سعی کنید در مورد این دوره بیشتر بدانید و آنها را درک کنید. به عنوان مثال، اگر آگاهی بیشتری داشته باشید، می دانید که نیاز به مستقل بودن و اظهار نظر در این مدت کاملا طبیعی و بخشی از روند رشد آنهاست.
2- قطع ارتباط با نوجوان
اگر می خواهید بتوانید فرزند نوجوان خود را به خوبی تربیت کنید، اولین قدم این است که ارتباط خوبی داشته باشید. اگر با نوجوان خود رابطه خوبی داشته باشید، به او اطلاع می دهید که دوست او هستید، به او کمک می کنید، از او مراقبت می کنید و در هر صورت می تواند از شما مشاوره بخواهد. اشتباهی که اکثر والدین مرتکب می شوند این است که ارتباط خود را با آنها قطع می کنند. پیامد این کار آغاز راز و دروغ خواهد بود زیرا احساس اعتماد بین شما برقرار نمی شود و از شما فاصله می گیرد.
برای آشنایی بیشتر با آموزش نوجوانان کلیک کنید.
3- نظارت مستقیم
والدین برای کنترل و مدیریت فرزندان خود در سنین 2 تا 6 سالگی نظارت مستقیم دارند که البته خوب است. اما با فرا رسیدن دوران نوجوانی باید بدانید که دیگر جواب نمی دهد و باید آن را فراموش کنید. اگر نوجوانان متوجه نظارت مستقیم شما شوند، نه تنها ناراحت می شوند و از آن متنفر می شوند، بلکه احتمالاً به شما واکنش تندی نشان خواهند داد. طبیعی است که نوجوان فکر کند شما قصد دارید به حریم خصوصی او وارد شوید و می خواهید او را کنترل کنید.
4- لجبازی و امتناع از پذیرش اشتباه به جای برخورد صحیح با نوجوانان
نوجوانان قضاوت کننده و بسیار تیزبین هستند، بنابراین به سرعت متوجه اشتباهات شما می شوند. اگر اشتباه کردید، آن را بپذیرید و اشتباه خود را بپذیرید. مطمئن شوید که به اعتبار و احترام شما لطمه نمی زند. حتی می توان گفت که نوجوان از این رفتار خوشحال می شود و به خاطر تواضع شما بیشتر به شما احترام می گذارد. از طرفی به فرزندتان می آموزید که هیچ کس بی عیب نیست و اشتباهاتش تمام خواهد شد.
5- جلوگیری از رشد هویت فردی نوجوان
کودکان جدا از والدین خود علایق و استعدادهایی دارند. اگر والدین بخواهند فرزندان خود را مطابق علایق خود تربیت کنند به جایی نمی رسند و در نهایت یکی از طرفین آسیب می بیند. پس بهتر است علایق فرزندتان را پیدا کنید و به او کمک کنید تا هویت شخصی خودش را توسعه دهد. کودکانی که توسط والدین خود حمایت می شوند بیشترین میزان رشد و شکوفایی را تجربه می کنند.
6- نپذیرفتن دوستان نوجوان خود
نوجوانان به دوستان خود اهمیت زیادی می دهند. تحقیر دوستان نوجوان یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که والدین مرتکب می شوند زیرا بی کفایتی در ارزیابی و تصمیم گیری را به فرزندان خود القا می کنند. دوستان فرزندتان را بپذیرید و به آنها اجازه دهید تا با نظارت و محدودیت ها معاشرت کنند. اگر فکر می کنید دوستان او واقعا مناسب نیستند، دلیل آن را برای فرزندتان توضیح دهید و از او بخواهید نظرش را در مورد این ویژگی دوستانش بیان کند.
6- عدم آگاهی از چالش های رشد کودک
درباره نوجوانی و تغییرات آن بیشتر بدانید. همانطور که یاد می گیرید، متوجه می شوید که بسیاری از رفتارهای عجیب و غریب او کاملا طبیعی است و به مرور زمان از بین می رود. اما در غیر این صورت مشاجره و دعوا بین شما زیاد می شود و مشکلات بیشتر می شود.
برای آشنایی بیشتر با نوجوانان کلیک کنید.
نحوه رفتار صحیح با نوجوانان
1- اولین قدم در برخورد صحیح با نوجوانان درک آنهاست
احساسات آنها را درک کنید و با همدلی به گره های زندگی آنها نگاه کنید. این سن آنهاست که شما را به چالش بکشند، زیاد صحبت کنند و استقلال خود را به شما نشان دهند. بنابراین به جای ناراحت شدن، در مورد احساساتش با او صحبت کنید و به او بگویید که احساساتش را درک می کنید.
2- احساسات خود را بیان کنید
نوجوانان در این دوران دچار بحران عاطفی می شوند. نیاز به دوست داشتن در آنها بیشتر می شود و نیاز بیشتری به نشان دادن علاقه والدین خود دارند. عبارت «دوستت دارم» را به طرق مختلف و بارها و بارها به او بگویید و تاکید کنید که چقدر آنها در زندگی شما ارزشمند هستند.
3- نوجوان را به خاطر داشتن رفتار درست تحسین کنید
سعی کنید در حضور اطرافیانتان از او تعریف کنید. نقاط قوت او را تحسین کنید و به او بگویید که فرزند فوق العاده ای دارید. حتی در خلوت، در مورد نکات خوب او صحبت کنید تا بداند شما از فضایل و رفتار خوب او آگاه هستید.
4- پاداش را فراموش نکنید
معمولاً نوجوانان نسبت به والدین خود تعصبات منفی دارند و فکر می کنند هر زمان که بخواهند آنها را تنبیه خواهند کرد، پس باهوش باشید و هوشمندانه رفتار کنید. تنبیه در این مدت اصلا جواب خوبی نمی دهد و فقط فاصله و فاصله بین شما را بیشتر می کند. در عوض، می توانید با دادن پاداش به او قدرت او را تقویت کنید. به عنوان مثال، به جای لغو قرار ملاقات با دوستانش به دلیل نمره پایین ریاضی، می توانید برای نمره بالای ریاضی به او جایزه بدهید یا به خاطر مسئولیت خوبش او را به سینما ببرید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد رسیدگی به خطاهای نوجوانان اینجا را کلیک کنید.
5- وقت بگذارید
برای این کار روزانه یا هفتگی وقت بگذارید. با هم صحبت کنید، پیاده روی کنید، فیلم تماشا کنید و حتی آشپزی کنید. با این کار حس ارزشمندی و عزت نفس آنها را تقویت می کنید.
6- مراقب رفتار خوب با نوجوانان باشید
ممکن است مواقعی پیش بیاید که فرزندتان در مورد رویدادهای روزانه خود با شما صحبت کند، چیزی را برای شما توضیح دهد یا توصیه ای بخواهد. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که شنونده خوبی باشید. به او بفهمانید که مراقب صحبت های او هستید و به آنچه که قرار است به شما بگوید اهمیت می دهید.
7- خواسته های خود را در قالب سوال مطرح کنید
همه انسان ها نسبت به امر و نهی حساس هستند و آن را دوست ندارند. این احساسات در نوجوانان بیشتر دیده می شود، بنابراین اگر خواسته های خود را به صورت زمینی بیان کنید، احتمال اینکه نوجوان به آنها عمل کند بسیار کم است. در این صورت بهتر است که درخواست ها به صورت سوال مطرح شوند زیرا به این ترتیب قدرت تصمیم گیری را به او می دهید. مثلاً بگویید آیا می توانید این کار را انجام دهید؟ در این صورت امکان پاسخگویی فرزندتان بسیار افزایش می یابد.
رفتار صحیح با نوجوانان راهکارهای موثر برای بهبود روابط بین والدین و نوجوانان
از تاثیر فضای مجازی و رسانه ها آگاه باشید
در دنیای امروز نوجوانان زمان زیادی را در فضای مجازی می گذرانند و اگر والدین آنها را کنترل نکنند دچار آسیب های جدی می شوند. البته این بدان معنا نیست که شما باید به طور کامل استفاده فرزندتان از فضای مجازی را متوقف کنید. حتی این نتیجه معکوس خواهد داشت و باعث ناامیدی و آزار کودک شما می شود. به نوجوان اجازه استفاده از فضای مجازی را بدهید، اما زمان و نحوه استفاده از آن را کنترل کنید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تأثیر رسانه ها بر نوجوانان کلیک کنید.
اطلاعات خود را از این زمان افزایش دهید و به روز باشید
دوران نوجوانی برای والدین سخت است، اما برای نوجوانان نیز ناراحتی زیادی به همراه دارد. دانش خود را در این زمینه افزایش دهید تا بهترین پاسخ را به نگرانی های فرزندتان نشان دهید. به عنوان مثال، نوجوانان دچار تغییرات ظاهری و فیزیکی زیادی می شوند و نسبت به این تغییرات بسیار نگران و حساس می شوند. در این شرایط می توانید با به اشتراک گذاشتن خاطرات نوجوانی خود از نگرانی های او بکاهید و رابطه خود را تقویت کنید.
از روانشناس و متخصص کمک بگیرید
مشاوره به والدین کمک می کند تا با نوجوان خود به بهترین شکل ممکن ارتباط برقرار کنند. در بسیاری از موارد والدین و فرزندان به دلیل تفاوت های زیاد نمی توانند یکدیگر را درک کنند. در این شرایط، هیئت به عنوان یک پل ارتباطی عمل می کند و به دو طرف نحوه برقراری ارتباط را آموزش می دهد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد روانشناسی نوجوانان کلیک کنید.
سوالات متداول در مورد رفتار مناسب با نوجوانان
– فرزند نوجوانی دارم که مرا زیاد بوس میکند. چه باید بکنم؟
همانطور که در مقاله بالا گفتیم، نوجوانان در این دوران به عشق و علاقه بیشتری نیاز دارند. کودک شما نیازهای عاطفی خود را با بوسه های شما برطرف می کند. بهتر است مقاومت نکنید و صورتش را ببوسید، او را در آغوش بگیرید و کلمات محبت آمیز بگویید.
– چطور رفتارهای نوجوانم را کنترل کنم تا بتوانم او را درست تربیت کنم؟
با او دوست باشید و احساس اعتماد را بین خود افزایش دهید. با این کار او به شما اعتماد می کند و از زندگی شخصی اش بیشتر برایتان می گوید. او در مورد مشکلاتش با شما مشورت می کند و می داند که شما پشتیبان او هستید. همانطور که گفتیم کنترل مستقیم را فراموش کنید.
برای دریافت مشاوره در مورد رفتار صحیح با نوجوانان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.