چطور به پیش دبستانی آموزش دهیم

بسیاری از والدینی که کودکان پیش دبستانی دارند با توجه به شرایط فرزندشان ترجیح می دهند این کودکان پیش دبستانی را در خانه آموزش دهند. در شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا، استفاده از روش های آموزش پیش دبستانی خانگی در خانواده ها افزایش یافته است.

برخی از کودکانی که دارای شرایط خاص یا بیماری هستند ممکن است با دریافت منابع آموزشی و کتاب های دوره پیش دبستانی توسط والدین خود در خانه آموزش ببینند. روش ها و عناصر مختلفی وجود دارد که به والدین کمک می کند تا تربیت کودکان پیش دبستانی در خانه را برای آنها هیجان انگیزتر و لذت بخش تر کنند.

آموزش پیش دبستانی در خانه مزایا و معایب مختلفی دارد و بسته به ویژگی های هر کودک می تواند متفاوت باشد. برخی از روش های ارائه شده توسط آموزش و پرورش برای راهنمایی بهتر والدین در آموزش کودکان پیش دبستانی در منزل شامل ثبت نام مجازی پیش دبستانی، ارائه محتوای آموزش پیش دبستانی در برنامه درسی شاد و تهیه برنامه های آموزشی پیش دبستانی در تلویزیون است.

با توجه به اینکه دوره پیش دبستانی دوره مهم و اساسی در یادگیری و آمادگی دانش آموزان برای پذیرش دوره های آموزشی می باشد، در زیر موارد مختلف مربوط به آموزش پیش دبستانی در منزل را بررسی و به زبانی ساده به شرح هر یک از آنها می پردازیم.

نحوه آموزش مهد کودک در خانه

برای اولین بار در دوره پیش دبستانی، پیش دبستانی ها با مباحث آموزشی مرتبط با مدرسه و یادگیری دروس پایه آشنا می شوند. یادگیری مواد آموزشی مختلف توسط این کودکان در دوره پیش دبستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

عدم آگاهی از روش های صحیح آموزش پیش دبستانی در منزل و رعایت نکردن نکات آموزشی مختلف مربوط به نوآموزان باعث می شود که علاوه بر کاهش تمرکز کودکان و عدم یادگیری بسیاری از نکات آموزش داده شده، تاثیر منفی و ناخوشایندی داشته باشد. در مورد نگرش کودکان به سمت یادگیری و ایجاد آموزش.

توجه داشته باشید که این موضوع اثرات زیانبار بسیاری بر دروس آتی تحصیلی و تدریس آنها در مقاطع بالاتر خواهد داشت. برای راهنمایی بهتر والدین کودکان پیش دبستانی در قسمت زیر به بیان نکات لازم در رابطه با نحوه آموزش کودکان پیش دبستانی در منزل می پردازیم و به طور مختصر به معرفی آنها می پردازیم.

بیشتر بخوانید: کاربرگ پیش دبستانی

نکاتی برای آموزش پیش دبستانی در خانه

برای شروع آموزش پیش دبستانی در منزل اقلام ضروری و اولیه را تهیه کنید.

برای آموزش بهتر کودکان پیش دبستانی و شبیه سازی تقریبی آموزش پیش دبستانی، بهتر است لوازم و منابع اولیه مناسب در خانه تهیه شود. وسایل مورد نیاز برای آموزش کودکان پیش دبستانی در منزل عبارتند از:

ایجاد برنامه آموزشی برای آموزش پیش دبستانی (برنامه ریزی و برنامه ریزی دروس آموزشی)

کتاب های آموزش پیش دبستانی

الفبای ابتدایی و اعداد

ابزار و لوازم اولیه برای آموزش ریاضی

تخته وایت برد

زمان مناسب را برای آموزش به کودک پیش دبستانی خود در نظر بگیرید.

کودکان پیش دبستانی آمادگی زیادی برای یادگیری مطالب آموزشی این دوره ندارند و توانایی تمرکز طولانی مدت روی مطالب را ندارند، بنابراین بهتر است آموزش خود را در زمانی بین 15 تا 20 دقیقه ارائه دهید تا علاوه بر این برای یادگیری بهتر، فرزند شما نیز خسته خواهد شد.

این زمان بندی باید به گونه ای در نظر گرفته شود که پس از پایان 15 یا 20 دقیقه تمرین و استراحت نوآموز، موضوع دیگری به بچه ها آموزش داده شود.

بیشتر بخوانید: کاربرگ ریاضی پیش دبستانی

نکات مهم و دروس کلیدی مهدکودک را به کودک خود آموزش دهید.

در میان موارد مختلفی که به کودکان پیش دبستانی آموزش داده می شود، برخی از آنها بسیار مهمتر هستند و باید به صورت مستدل و دقیق به مبتدیان آموزش داده شوند. این آموزش ها شامل یادگیری الفبا، یادگیری اعداد و شمارش ریاضی، اصوات مختلف الفبا، مهارت های مقدماتی نوشتاری و مدل سازی مباحث پایه ریاضی می باشد.

آموزش پیش دبستانی را با ترکیب آن با بازی های کودکانه لذت بخش تر کنید.

سن ورود به مهدکودک بین 3 تا 6 سالگی در نظر گرفته می شود و کودکان این گروه سنی بیشتر به بازی ها و سرگرمی های مختلف علاقه نشان می دهند. برای یادگیری بهتر محتوای دوره مهدکودک، ترجیحاً آموزش آنها با بازی های مختلف ادغام شود. انجام این کار علاوه بر یادگیری بهتر باعث افزایش خلاقیت و تمرکز مبتدیان در یادگیری نکات مختلف می شود.

برنامه های سفر و سرگرمی مرتبط با تحصیلات فرزندتان ایجاد کنید.

رفتن به مکان‌های مختلف مانند ایستگاه‌های آتش‌نشانی و آشنایی آنها با مشاغل و محیط‌های مختلف به افراد مبتدی این امکان را می‌دهد تا به خوبی با نوع کار این افراد و محل کارشان آشنا شوند، اما این امکان نیز باعث می‌شود تا نکات مختلف مربوط به جنبه‌های شخصی و شخصی را بیاموزند. مسائل اجتماعی به طور صحیح و اساسی.

بخونیدش:  چرا وقتی ماست میزنیم کش میاد

شرایط مناسبی را برای فرزندتان ایجاد کنید تا با سایر کودکان پیش دبستانی آشنا شود.

آموزش پیش دبستانی در خانه شرایط خاصی را برای کودکان پیش دبستانی ایجاد می کند که مانع از برقراری ارتباط آنها با سایر دانش آموزان می شود. به منظور افزایش هوش اجتماعی دانش آموزان جدید و ایجاد روابط اجتماعی و دوستی با سایر همسالان، بهتر است روزهایی را برای ملاقات با سایر دانش آموزان پیش دبستانی در برنامه آموزشی فرزند خود تعیین کنید.

ملاقات با سایر دانش آموزان جدید باعث می شود که کودکان تمایل بیشتری به پذیرش شرایط اجتماعی مشارکت در کلاس داشته باشند و می توانند مهارت های زیادی را برای ایجاد دوستی و تعامل با همسالان بیاموزند.

بیشتر بخوانید: ثبت نام پیش دبستانی

اخبار و منابع آموزش دوران کودکی

یادگیری کودکان پیش دبستانی باید بر اساس اولویت های آموزشی و به صورت صحیح و اصولی انجام شود، پس بهتر است اولیای پیش دبستانی سرفصل ها و اولویت های آموزشی استاندارد این دوره آموزشی را بدانند تا بتوانند بهتر و صحیح تر به تدریس بپردازند. مواد درسی آمادگی برای فرزندان خود داشته باشند.

بیشتر بخوانید: آموزش های لازم برای پیش دبستانی

به منظور ارائه اطلاعات و مشاوره بیشتر، در این قسمت موضوعات آموزشی دوره های آمادگی و پیش دبستانی را برای والدین نوآموزان مهدکودک ارائه می کنیم.

آموزش ابتدایی و آشنایی اولیه کودکان با حروف الفبا و اعداد

آموزش واژگان پایه و غنی سازی واژگان کودکان

آموزش نکات و مسائل بهداشت فردی و اجتماعی

آموزش مقدماتی حواس پنج گانه و کاربرد آنها

آموزش مقدماتی در مورد اعضای بدن، کاربردها و ویژگی های آنها

آموزش مقدماتی و آشنایی کودکان با قوانین و مقررات

آشنایی کودکان با حقوق فردی و اجتماعی

آموزش مقدماتی در زمینه مسائل اخلاقی، دینی و تربیتی و آشنایی اولیه کودکان با شخصیت های دینی و ملی

بیشتر بخوانید: محتوای آموزشی برنامه شاد برای پیش دبستانی

مزایای آموزش پیش دبستانی در خانه

آموزش پیش دبستانی در منزل در بسیاری از موارد می تواند مزایای بسیاری داشته باشد، به خصوص در شرایط فعلی که برای حفظ سلامت نوآموزان و عدم وقفه در تدریس این دوره، روش هایی مانند ثبت نام مجازی پیش دبستانی نیز ارائه می شود، این امکان وجود دارد. برای خانواده هایی که کودکان پیش دبستانی دارند مناسب است تا مطالب مختلف این دوره را در منزل به کودکان مهدکودک خود آموزش دهند.

با توجه به اهمیت یادگیری کودکان پیش دبستانی، در این قسمت مزایای آموزش پیش دبستانی در منزل را به صورت ساده و مختصر برای والدین این کودکان ارائه می کنیم.

مزایای آموزش پیش دبستانی در خانه

اجرای برنامه های آموزشی و سرگرمی انعطاف پذیر با توجه به شرایط نوآموزان دوره پیش دبستانی در منزل

اقدامات و رعایت مدارک پزشکی لازم در خصوص کودکان پیش دبستانی بیمار، آموزش پیش دبستانی در منزل

اعمال شرایط و روش های مختلف آموزشی با توجه به ویژگی ها و نگرش های نوآموزان در آموزش پیش دبستانی در منزل

اولویت بندی دوره های آمادگی با توجه به شخصیت کودکان در آموزش پیش دبستانی در منزل

بیشتر بخوانید: سایت پیش دبستانی مجازی

معایب آموزش پیش دبستانی در منزل

آموزش های پیش دبستانی و مهدکودک در آماده سازی کودکان برای ورود به مدرسه و محیط های آموزشی بسیار حائز اهمیت است، چرا که آموزش و شرایط در مراکز آموزش پیش دبستانی شباهت بیشتری به شرایط محیط خانه دارد. در مدارس آموزش وجود دارد پس برای بچه ها بهتر است. که مشکل خاصی برای قرار گرفتن در محیط آموزشی مراکز پیش دبستانی برای حضور در مدارس در این دوره تحصیلی و گذراندن دوره آموزشی ندارند.

برای راهنمایی بهتر خانواده های دارای کودکان پیش دبستانی، در این قسمت به بیان معایب آموزش پیش دبستانی در منزل می پردازیم.

معایب آموزش پیش دبستانی در خانه

کاهش تمایل دانش آموزان جدید به پذیرش محیط های بیرونی و اجتماعی

کاهش اعتماد به نفس کودکان در ارتباطات اجتماعی

عدم رعایت استانداردهای لازم مربوط به دوره مقدماتی آموزش پیش دبستانی در منزل

کاهش بروز خلاقیت و ارائه راه حل های مختلف برای شرایط مختلف در کودکان

عدم دریافت آمادگی لازم برای شرکت در گروه های آموزشی و گروهی

در ادامه بخوانید: شهریه پیش دبستانی

ضمناً در صورتی که قصد دارید فرزند خود را به پیش دبستانی خارج از منزل بفرستید، می توانید درخواست سرویس مدارس سامانه مدارس سپند را داشته باشید و با امنیت بیشتری فرزند خود را به مدرسه بفرستید.

برای اطلاع از آخرین اخبار مربوط به آموزش پیش دبستانی در منزل می توانید در کانال تلگرام مدارس هیوا عضو شوید و یا صفحه اینستاگرام مدارس هیوا را دنبال کنید. همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال در زمینه پیش دبستانی مجازی می توانید از مشاوران مجرب مرکز مشاوره تحصیلی هیوا کمک بگیرید.

بخونیدش:  چرا با زدن سینال اف باردار نشدم

سوالات متداول

1- ✔️ آیا امکان آموزش کودکان پیش دبستانی در منزل وجود دارد؟

✔️ بله، در صورت رعایت اصول و عناصر لازم ارائه شده در این مقاله، امکان آموزش به پیش دبستانی در منزل وجود خواهد داشت.

2- ✔️ سن آموزش پیش دبستانی چند سال است؟

✔️ با توجه به اطلاعات ذکر شده در مطلب فوق ثبت نام در مهدکودک از 3 تا 6 سالگی امکان پذیر است.

3- ✔️ مزایای آموزش پیش دبستانی در منزل چیست؟

✔️ آموزش پیش دبستانی در منزل فواید بسیاری دارد که در این مقاله به اختصار به هر یک پرداخته شده است.

مهم نیست که آیا قصد ثبت نام فرزند خود را در مدارس پیش دبستانی دارید یا می خواهید آموزش پیش دبستانی را در خانه امتحان کنید، به عنوان والدینی مسئولیت پذیر و دلسوز، دانستن مباحث آموزش پیش دبستانی و هر آنچه که یک دانش آموز جدید باید در این سال قبل از دبستان بیاموزد مهم است. مدرسه بدانید که کودک در پایان این دوره چه مهارت هایی دارد و چه آموزش هایی را باید قبل از ورود به مهدکودک ارائه دهید. در این مقاله به تمامی سوالات شما والدین عزیز در مورد این مسائل پاسخ خواهیم داد. برای درک بهتر مطالب دروس پیش دبستانی با ما همراه باشید.

در سرفصل های آموزش پیش دبستانی

در این قسمت به معرفی برخی از مهمترین مباحث آموزش پیش دبستانی می پردازیم.

1. حواس را بشناسید و مهارت استفاده از آنها را توسعه دهید

یکی از اولین مفاهیمی که کودک در کلاس پیش دبستانی می آموزد، آگاهی از حواس پنج گانه و نحوه استفاده از هر یک از آنهاست. کودک تفاوت بین حواس بویایی، چشایی، بینایی، شنوایی و لامسه را می آموزد تا از آنها برای درک محیط اطراف خود و مقایسه تفاوت ها و شباهت ها استفاده کند.

2. مهارت های زبانی را توسعه دهید

مهارت های زبانی به مهارت های مهم گفتاری، شنیداری، خواندن و نوشتن اشاره دارد که باید در دوره پیش دبستانی کسب شود. تازه کار یاد می گیرد که به صداهای اطراف، صدای آنها، حروف کلمات، لحن و آهنگ کلمات خوب گوش دهد. استفاده از حرکات دست، صورت و لحن صدا برای ابراز شادی و غم و تقویت مهارت های گفتگوی دو طرفه. بین قسمت های مختلف تصاویر و نمادهای نوشته شده ارتباط برقرار کنید و با حرکات ساده مانند کشیدن خطوط، اتصال خط کش ها و ایجاد اشکال مختلف، نوشتن را تمرین کنید.

3. رشد مهارت های فیزیکی و حرکتی

این غیر قابل انکار است که کودک در دوران پیش دبستانی بسیاری از حرکات و توانایی های بدنی خود را تقویت می کند. حرکاتی مانند راه رفتن صحیح (روی سطوح مختلف)، هماهنگ کردن اندام های مختلف، در دست گرفتن مداد، ورق زدن کتاب، پریدن، بازی طناب کشی، دراز کشیدن، خط کشی و نقاشی، برش کاغذ، چسباندن، نخ کشیدن، پرتاب اشیایی مانند توپ. ، بالا و پایین رفتن از پله ها، استفاده از قاشق و چنگال، باز و بسته کردن بند کفش، مسواک زدن، شانه کردن موهایش و صدها حرکت دیگر را در مهدکودک و پیش دبستانی زیر نظر معلم یاد می گیرد. اینها از مهمترین موضوعات آموزش پیش دبستانی است.

4. محافظت از بدن

کودک تحت نظارت و آموزش مربی یاد می گیرد که از سلامت جسمانی فردی خود محافظت کند و نسبت به بدن و سلامت خود حساسیت بیشتری نشان دهد. کودکان در برنامه هفتگی و روزانه مواردی مانند حمام کردن، مسواک زدن، ناخن‌کشی، تمیز کردن لباس، رعایت بهداشت هنگام غذا خوردن، توالت رفتن و در مکان‌های عمومی، ایمنی هنگام بازی، لباس مناسب برای هر فصل و موارد دیگر را یاد خواهند گرفت. از این کلاس ها

5. اکولوژی

طي فعاليت هاي دسته جمعي كلاس هاي آمادگي كودك به اهميت نگهداري و مراقبت از گل و گياه آگاه مي شود و كاشت و نگهداري از آنها را مي آموزد. همچنین نحوه تغذیه حیوانات، صرفه جویی در منابع طبیعی، تفکیک زباله، اهمیت تمیز نگه داشتن آب، انواع آلودگی های زیست محیطی و آلاینده های مختلف را می آموزد.

6. مفاهیم ریاضی و علوم را درک کنید

اگرچه مفاهیم ریاضی و علمی به عنوان دروس اصلی در سال های ابتدایی به کودک آموزش داده می شود، اما لازم است که نوآموز ابتدا در دوران پیش دبستانی با این مفاهیم آشنا شود. جهت بالا و پایین، عقب و جلو، راست و چپ، اندازه و کمیت، مرتب‌سازی و تشخیص توالی مربوط به خصوصیات ریاضی و حیوانات، انواع حیوانات اطراف انسان، ویژگی‌های آنها، گیاهان و موارد دیگر.

بخونیدش:  چرا در مدرسه باید مقررات را رعایت کنیم

7. رشد توانایی های ذهنی

توانایی های ذهنی به توانایی کودک در طبقه بندی، استدلال، تمرکز، خلاقیت، پرسش و غیره اشاره دارد. اینکه کودک بتواند از حواس خود برای جمع آوری اطلاعات و مقایسه نتایج استفاده کند. طبقه بندی چیزهای مختلف با توجه به ویژگی های آنها؛ اشیاء را در تصاویر مختلف ببینید و صداها را بشنوید. چند دقیقه تمرکز کنید و از ابزارهای مختلف برای ایجاد اشیاء مورد نظر کمک بگیرید. به همین دلیل این موضوع یکی از موضوعات آموزش پیش دبستانی است.

8. آگاهی از قوانین اجتماعی

یکی از مزیت های بزرگ شرکت در کلاس های پیش دبستانی، آگاهی از قوانین اجتماعی و آماده سازی مبتدی برای ورود به جامعه است. با اعضای خانواده، موقعیت هر فرد، روابط خانوادگی، حرفه های مختلف، زندگی شهری و روستایی، انواع محیط های اجتماعی بزرگ و کوچک، نشانه های اساسی هر کشور، مناسبت ها و اعیاد گوناگون، اماکن مذهبی، آداب و رسوم اجتماعی، احترام به بزرگان، ابراز عقیده ، همکاری و مشارکت آشنا می شود و قوانین و نظم حضور در جامعه را می آموزد.

9. شناخت فرهنگ ملی و مذهبی

یکی از نیازهای تربیتی کودکان در جامعه اسلامی ایرانی، آموزش نشانه های دینی و فرهنگ ملی به آنها از سنین پایین است. کودک در کلاس های پیش دبستانی شکرگزاری از نعمت های خداوند، احترام به قرآن، یادگیری مطالب ساده قرآنی، شناخت نقش پیامبران و امامان و معارف آنها در زندگی، شناخت اعیاد مذهبی و یادگیری اصول نماز را می آموزد. تا حدی .

ده پرورش ذوق هنری

دوره پیش دبستانی بهترین فرصت برای پرورش ذوق هنری و خلاقیت کودک از طریق کاردستی، پلاستیک، رنگ آمیزی، نقاشی و تجربیات جدید است. محتوای درس پیش دبستانی می تواند درک کودکان از زیبایی و توانایی آنها در توصیف زیبایی محیط را افزایش دهد.

مهمترین دروس پیش دبستانی (محتوای درس پیش دبستانی)

با توجه به تمام مضامین آموزش پیش دبستانی که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم، برای ارائه آموزش های لازم در دوره پیش دبستانی، کتاب های درسی باید توسط معلم آن سال تدریس شود. برخی از مهم ترین درس ها برای معرفی محتوای دوره پیش دبستانی شامل کتاب های زبان آموزی مرتبط با فارسی و انگلیسی، مفاهیم ریاضی و هوش، علوم و … می باشد. هر مرکز بر اساس محتوایی که در نظر می گیرد، کتاب های خاصی را از ابتدای دوره آموزشی انتخاب می کند و مطالب خود را با والدین جدید به اشتراک می گذارد. آموزش این کتاب ها در برنامه درسی مدارس کودکان گنجانده شده است.

قبل از ورود به مهدکودک آموزش لازم است

علاوه بر تمام مهارت هایی که در مهد کودک و دبستان به دست می آورد، کودک قبل از ورود به مهدکودک، نکات مهم بسیاری را در خانه و از زبان والدینش یاد می گیرد. چیزهایی مانند:

مهارت های واژگانی: کودک برای برقراری ارتباط در محیط پیش دبستانی نیاز به دانستن طیفی از کلمات و عبارات دارد.

مراقب خود باشید: کودک باید بتواند برخی از نیازهای خود را به تنهایی و برخی دیگر را با ابراز وجود و کمک خواستن از مربی پیش دبستانی برآورده کند.

زمان بندی: سعی کنید با برنامه ریزی برای زمان خوردن، خواب، بازی و… مفهوم زمان و برنامه ریزی زمان را به کودک بیاموزید. با این کار او نظم و انضباط را می آموزد.

تشکر: تشکر یا عذرخواهی نشانه ادب از سوی کودک است. به کودک خود عبارات خوبی مانند “متشکرم” و “متاسفم” را آموزش دهید.

به اشتراک گذاشتن چیزها: قبل از شروع مهدکودک، به کودک خود بیاموزید که چیزهایی را با همکلاسی های خود در میان بگذارد.

مرتب‌سازی: مهارت مهم مرتب‌سازی را در آموزش فرزند دلبندتان با درخواست از او برای برداشتن اسباب‌بازی‌ها، گذاشتن لباس‌ها در سبد لباس‌شویی، شستن دست‌ها و غیره لحاظ کنید.

این عناصر برخی از مهم ترین آموزش های مورد نیاز برای پیش دبستانی هستند.

آخرین کلمه

بیشتر اهمیت آشنایی با مباحث آموزش پیش دبستانی مربوط به تأثیری است که اتمام موفقیت آمیز این دوره بر آمادگی کودک برای ورود به کلاس های مدرسه می گذارد. محتوای آموزشی، بازی های مفید و سرگرمی ها همگی برای درک بهتر آموزش عالی بسیار مهم و اساسی هستند. شما به عنوان والدین حق دارید بدانید که فرزندتان پس از گذراندن این دوره چه مفاهیمی را یاد خواهد گرفت، چه مهارت های جدیدی کسب خواهد کرد و چه مهارت های ذاتی را تقویت خواهد کرد. امیدواریم مطالعه این مقاله اطلاعات لازم را در این زمینه در اختیار شما قرار داده باشد.

اگر شما عزیزان اطلاعات بیشتری در مورد سرفصل های آموزشی این دوره دارید حتما در قسمت نظرات با ما و همراهان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا