چطور بچه از شیر بگیرم
مادرانی که می خواهند نوزاد خود را از شیر بگیرند یا دفعات شیردهی را کاهش دهند، هنوز با چالش های زیادی روبرو هستند. از اضطراب و نوسانات خلقی کودک گرفته تا سوءتغذیه احتمالی و حتی تغییرات ناخوشایندی که ممکن است در بدن خودش رخ دهد. به همین دلیل طبیعی است که این مادران به دنبال ساده ترین و کم دردسرترین راه ها برای از شیر گرفتن نوزاد خود باشند.
اول از همه، مادران باید بدانند که از شیر گرفتن نوزاد تدریجی و طاقت فرسا است و می تواند هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشد. علاوه بر این، مادران باید توجه داشته باشند که هر چه دیرتر فرآیند از شیر گرفتن را شروع کنند، تکمیل آن دشوارتر خواهد بود. اما هر اتفاقی بیفتد، غیرممکن نخواهد بود. بنابراین بهتر است مادران هر چه زودتر برای این دوره آماده شوند.
هیچ راهی برای از شیر گرفتن نوزاد وجود ندارد و از هیچ شیر خشک جادویی نمی توان برای این منظور استفاده کرد. با این حال، استراتژیها و تکنیکهایی برای رسیدن به این هدف وجود دارد که به آسانتر شدن این زمان برای مادر و کودک کمک میکند. امروز در این مطلب از مجله بچه های کارینو قصد داریم مراحل از شیر گرفتن نوزاد را به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید…
کارینو کیدز یک فروشگاه اینترنتی در زمینه پوشک بچه و یکی از بزرگترین فروشگاه های اینترنتی در این زمینه است و کیفیت تمامی محصولات خود را تضمین می کند. همچنین کارینو کیدز دارای مجوز و نماد اعتماد الکترونیکی از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت است. شما می توانید با خیالی آسوده سفارشات خود را ثبت کرده و در اسرع وقت درب منزل تحویل بگیرید.
بهترین زمان برای از شیر گرفتن نوزاد
بدون شک اولین سوالی که به ذهن شما خطور می کند این است که بهترین زمان برای قطع شیردهی چه زمانی است؟ به عنوان اولین پاسخ، می توان گفت که هر زمان که مادر و نوزاد آماده روند از شیر گرفتن باشند، آن زمان زمان مناسبی برای شروع از شیر گرفتن نوزاد خواهد بود. به طور کلی از 6 ماهگی کودک می تواند علاوه بر شیر شروع به خوردن غذاهای جامد و اساسی کند. بنابراین می توان کاهش شیردهی را از همان زمان، کاملاً تدریجی و آهسته آغاز کرد.
برای شروع فرآیند از شیر گرفتن نوزاد، می توانید دو روش زیر را دنبال کنید:
روش اول: توجه به میل کودک
همانطور که گفتیم رژیم غذایی جامد کودک می تواند از 6 ماهگی شروع شود و این روند در 12 ماهگی به پایان می رسد. زیرا در حدود 12 ماهگی یا یک سالگی کودک تقریباً تمام غذاها را چشیده و علاقه او به شیر مادر کم شده و یا حتی کاملاً از بین رفته است. این روش ساده ترین راه برای از شیر گرفتن نوزاد است و به نظر می رسد مشکلی ایجاد نخواهد کرد. علاوه بر این، اگر متوجه شدید که کودک در هنگام صرف غذا لجباز، مقاوم یا بازیگوش است، این نشان می دهد که کودک شما آماده است تا شیردهی را متوقف کند.
روش دوم: صلاحدید مادر
این روش به طور طبیعی دشوارتر است و می تواند برای مادر و کودک کمی خجالت آور باشد. زیرا هنگامی که مادران تصمیم می گیرند شیر دادن به نوزادان خود را متوقف کنند، معمولاً بداخلاق، لجباز و حتی ممکن است دچار سوءتغذیه شوند. در چنین مواقعی توصیه می شود که روند از شیر گرفتن نوزاد را به طور موقت متوقف کنید یا این کار را بسیار آهسته و تدریجی انجام دهید. البته این کار زمان زیادی می برد.
چرا باید بچه را از شیر بگیریم؟
از شیر گرفتن کودکان کاملاً طبیعی است و دیر یا زود باید اتفاق بیفتد. طبق نظر مراجع علمی و پزشکی دوران شیردهی کودک باید تا 2 سالگی ادامه داشته باشد و بعد از آن اصلا توصیه نمی شود و دلایل این امر کاملاً واضح است; به قول معروف بچه ای دیگر از آب و گل به دنیا می آید و مادر به هر حال کار و زندگی دارد! اما گاهی اوقات روند قطع شیردهی به نوزاد به هر دلیلی ممکن است به طور ناگهانی و قبل از دو سالگی اتفاق بیفتد.
از جمله دلایل از شیر گرفتن ناگهانی نوزاد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کمشیر شدن مادر
گاهی به هر دلیلی شیر مادر برای تغذیه کودک کافی نیست. در این صورت مادر می تواند با مشورت پزشک توصیه های خوبی در این زمینه دریافت کند. در چنین مواردی، پزشک یا دستور قطع شیردهی به نوزاد را می دهد، یا مکمل هایی برای افزایش تولید شیر تجویز می کند، یا برنامه تغذیه کودک را تغییر می دهد و استفاده از شیرخشک را به همراه شیر مادر توصیه می کند.
درد و یا زخم در سینه مادر
پس از تولد نوزاد، در نتیجه فرآیندهای طبیعی، سینه مادر بزرگ می شود و به قولی به شیر می افتد. این فرآیند اغلب با درد و بی قراری همراه است، اما عارضه ای نیست که شیردهی را متوقف کند. اما گاهی اوقات، چند هفته یا چند ماه پس از شروع شیردهی، نوک سینه مادر ممکن است به دلایلی ترک خورده و زخم شود. این وضعیت برای مادر بسیار دردناک است و در نهایت می تواند منجر به از شیر گرفتن موقت نوزاد شود.
تصمیم برای بارداری مجدد
کارشناسان توصیه می کنند که اگر مادران تصمیم به باردار شدن مجدد دارند، بهتر است ابتدا فرزند اول را از شیر گرفته، چند ماه صبر کنند و سپس دوباره برای شیردهی آماده شوند. به طور کلی شیر دادن همزمان به دو نوزاد برای مادر مشکلی ایجاد نمی کند. همه چیز به توانایی و ساختار مادر بستگی دارد و این عامل می تواند خستگی، ضعف و چالش های زیادی را برای برخی از مادران به همراه داشته باشد.
لزوم قطع شیردهی به منظور بازگشت به کار یا…
گاهی برخی از مادران در حال کار یا تحصیل هستند و یا به هر دلیلی به دلیل وضعیت سلامتی خود نمی توانند به طور کامل به نوزاد خود شیر بدهند. در این صورت ممکن است مراحل از شیر گرفتن نوزاد طی شود. اگرچه در چنین مواردی شیردوشی نیز راه حل مناسبی است، اما این دلیل را نیز می توان دلیل دیگری برای از شیر گرفتن نوزاد دانست.
شاید به این مطلب هم علاقمند باشیدوسایل مورد نیاز نوزاد در ۴۰ روز اول
• استفاده از داروهای مضر
مصرف برخی داروها می تواند با شیر مادر ترکیب شده و در نهایت به بدن کودک برسد و برای او مضر باشد. در چنین مواردی، مشاوره با پزشک متخصص ممکن است بهترین گزینه باشد. با انجام این کار، پزشک داروهایی را که در دوران شیردهی منع مصرف دارند حذف می کند یا دستور قطع موقت نوزاد را می دهد.
از شیر گرفتن نوزاد در 10 مرحله
همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، نمی توان یک فرمول جادویی برای از شیر گرفتن کودک پیشنهاد کرد و برای هر فرد یک نسخه ثابت تجویز کرد. عوامل زیادی دخیل هستند که شرایط قطع شیردهی را برای هر نوزاد و برای هر مادر متفاوت می کند. اما می توان راهکارهایی برای از شیر گرفتن کودک ارائه داد که این سفر را آسان تر کند.
به طور کلی، طبق توصیه متخصصان، از شیر گرفتن نوزاد در 10 مرحله قابل انجام است:
1. به نشانههای کودک توجه کنید
در قسمت های قبلی در مورد زمان مناسب برای از شیر گرفتن نوزاد صحبت کردیم. اما راه دیگری برای تشخیص لحظه مناسب وجود دارد. زمان مناسب برای قطع شیردهی را معمولاً می توان با علائمی که کودک می دهد تشخیص داد. نشانه هایی مانند بدون کمک نشستن، نشان دادن علاقه به غذای بزرگسالان یا کاهش تشنگی نوزاد به شیر مادر از جمله این علائم هستند که مادر باید به آنها توجه کند.
2. برای توقف شیردهی برنامهریزی کنید
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، بهترین کار این است که فرآیند از شیر گرفتن نوزاد به تدریج طی چند هفته یا چند ماه انجام شود. کلید دستیابی به این هدف، برنامه ریزی و توانمندسازی مادران برای داشتن ایده آل ترین حالت ممکن از شیر گرفتن است. علاوه بر این، توصیه میشود زمانی که تغییرات بزرگی در زندگی شما یا فرزندتان ایجاد میشود، از شیر گرفتن نوزاد خودداری کنید. لحظاتی مانند دندان درآوردن، اسباب کشی و غیره. زمان مناسبی برای این کار نیست
3. آرام و آهسته نوزاد را از شیر بگیرید
برای اینکه کودک شما راحت تر به قطع شیردهی عادت کند، بهتر است تا حد امکان به آرامی این کار را انجام دهید. برای شروع، بهتر است بیش از سه وعده غذایی از تمام وعده های شیردهی در هفته حذف نشود. به خصوص وعده های غذایی که در آنها کودک واقعا تمایلی به خوردن شیر ندارد. سپس به تدریج تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهید و در عوض کودک را به شیشه غذا عادت دهید. اگر کودک بالای 9 ماه است، بهتر است مستقیم به شیشه بروید.
4. در تامین آرامش عاطفی نوزاد کوشا باشید
شیردهی نه تنها وسیله ای برای تغذیه نوزاد است، بلکه در واقع به او آرامش روحی و روانی می دهد، او را به مادر وابسته می کند و البته به او احساس امنیت روحی و جسمی می دهد. طبیعی است که در از شیر گرفتن نوزاد در روند تأمین این آرامش عاطفی اختلال ایجاد می شود و مادر نیاز به تأمین این آرامش از راه های دیگری دارد. راه حل هایی مانند در آغوش گرفتن کودک، خواندن کتاب، در آغوش گرفتن، پیاده روی، گرفتن دست کودک یا ماساژ دادن پشت نوزاد بسیار مفید هستند.
5. بگذارید خود کودک درخواست شیر کند
اغلب مادران زمانی که می خواهند کودک خود را از شیر بگیرند، شیر دادن کودک را منع می کنند و زمان هر شیردهی را کنترل می کنند. از جمله راه حل هایی که می تواند روند از شیر گرفتن نوزاد را بسیار آسان کند، اجازه دادن به کودک برای درخواست شیر است. به عبارت دیگر، اجازه دهید کودکتان در مورد وعده های غذایی تصمیم بگیرد، خودتان او را به نوشیدن شیر دعوت نکنید و وقتی شیر می خواهد با او مخالفت نکنید. اگرچه این روش ممکن است کمی زمان بر باشد، اما بسیار موثر و کمتر آزاردهنده خواهد بود.
6. روش شیر دادن به کودک را تغییر دهید
بسیاری از مادران از روش خاصی برای شیر دادن به نوزاد خود پیروی می کنند، به عنوان مثال، در زمان خاصی شیر می دهند، به روش خاصی او را در آغوش می گیرند یا این کار را در اتاق خاصی انجام می دهند. حال برای شروع روند قطع شیردهی به نوزاد، بهتر است این روال را تغییر دهید. همچنین به یاد داشته باشید که اگر برای از شیر گرفتن کودکتان شیر دادن با شیشه شیر را شروع کرده اید و کودکتان در برابر خوردن شیشه مقاومت می کند، بهتر است از شخص دیگری بخواهید این کار را انجام دهد. مثلا پدر یا مادربزرگ.
7. برای بدخلقی و مقاومت کودک آماده باشید
غیرممکن است که بخواهید روند از شیر گرفتن نوزاد را شروع کنید، اما با مقاومت و بدخلقی او روبرو نشوید. در واقع چنین واکنش هایی از سوی کودک کاملا طبیعی است و باید برای آن آماده باشید. معمولاً این حالت بد تا 2 یا 3 روز و در نهایت شاید تا یک هفته ادامه دارد. پس از آن کودک دیگر هیچ مقاومتی در برابر غذاهای جامد و مایعات دیگر نخواهد داشت و هر زمان که گرسنه می شود با کمال میل آنها را می خورد.
8. برای ورم و یا بزرگ شدن سینه خود آماده باشید
یکی از عوارض شیردهی برای مادر بزرگ شدن سینه، تورم و درد خواهد بود. زیرا شیر اضافی در آنجا ذخیره می شود و احتمالاً با درد و بی قراری همراه خواهد بود. این یکی از دلایل دیگری است که توصیه می شود کودک را به تدریج از شیر بگیرید. برای کاهش ناراحتی ناشی از تورم قفسه سینه می توانید از قرص استامینوفن یا کمپرس سرد استفاده کنید. حتی می توانید شیر اضافی را بدوشید و سپس آن را در شیشه به کودک خود بدهید یا با غذاهایی مانند غلات بچه مخلوط کنید.
شاید به این مطلب هم علاقمند باشیدآموزش جامع شیر دهی صحیح به نوزاد و نحوه گرفتن پستان
9. روند از شیر گرفتن نوزاد را متوقف کنید
برخی از مادران می پرسند: اگر فرزندم نمی خواهد شیردهی خود را قطع کند، چه کنم؟ در پاسخ می گوییم از شیر گرفتن کودک آیه قرآنی نیست که نتوان آن را نقض کرد، یعنی ممکن است مدتی موقتاً از آن چشم پوشی کنید. اگر فکر می کنید روند از شیر گرفتن کودک برای شما بسیار دشوار است، یا کودک خیلی بداخلاق است و ممکن است دچار سوءتغذیه شود، می توانید شیر گرفتن را به تعویق بیندازید. بسیاری از مادران، به ویژه آنهایی که در حال کار یا تحصیل هستند، معمولا شیردهی را به طور متناوب قطع می کنند.
10. احساسات خود را فراموش نکنید
کودک تنها فردی نیست که ممکن است با قطع شیردهی احساساتش تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین ممکن است مادر هنگام از شیر گرفتن فرزندش با مشکلات و گاهی اوقات بحران های عاطفی مواجه شود. به عنوان مثال، برخی از مادران وقتی متوجه بی میلی فرزندشان به شیر دادن می شوند، ممکن است احساس دفع کنند. داشتن این احساسات کاملا طبیعی است و هرگز نباید آنها را نادیده گرفت و فراموش کرد. بنابراین بهتر است این موضوع را در نظر داشته باشید و به یاد داشته باشید که از شیر گرفتن کودک مرحله دیگری از رشد و بلوغ اوست.
روش بوقلمون سرد چیست؟
از شیر گرفتن تدریجی کودک همیشه بهترین راه حل است. اما یکی از روش های از شیر گرفتن فوری کودک استفاده از روش بوقلمون سرد است. همانطور که بارها در این مقاله تاکید کرده ایم، از شیر گرفتن نوزاد باید به تدریج انجام شود. زیرا در این صورت نه تنها کودک مزاحم نمی شود، بلکه خود مادر نیز دچار ناراحتی نمی شود و هیچ کدام دچار عارضه خاصی نمی شوند. اما گاهی ممکن است به دلایل مختلف، شیردهی نوزاد به طور ناگهانی و در مدت کوتاهی قطع شود.
از شیر گرفتن سریع (روش بوقلمون سرد) به طور کلی هر روش سریعی است که برای توقف شیردهی استفاده می شود. بهتر است از روش بوقلمون سرد با نظر پزشک و البته با رعایت دستورات و دستورات او استفاده کنید.
هنگام استفاده از روش ترک بوقلمون سرد، موارد زیر را به خاطر بسپارید:
برای حذف شیردهی، ابتدا غذاهایی را انتخاب کنید که کودک کمتر میل دارد. مثل صبح زود یا اواخر عصر.
از آنجایی که این روش باعث تورم سینه مادر می شود، استفاده از کرست ساپورت راه حل خوبی خواهد بود.
استفاده از داروهای هورمونی یا گیاهی برای کاهش تولید شیر ممکن است راه حل خوبی باشد. اما نسخه آن فقط توسط پزشک تجویز می شود.
در کنار استفاده از این روش باید از مکمل هایی مانند شیرخشک نیز استفاده کنید.
از شیر گرفتن کودک با گیاهان دارویی نیز راه حل خوبی است. گیاهانی مانند: بابونه، پنجه مریم، گیاه چای، شنبلیله، سیر، زنجبیل و غیره. طعم شیر را تغییر دهید و کودک را از خوردن آن بی میل کنید.
شیر دادن به نوزاد را در نیمه های شب متوقف کنید
مشکلات مربوط به از شیر گرفتن نوزاد بی پایان است! اما، یک روز تمام میشوند.
کودکان و نوزادان معمولاً پس از خوابیدن، ممکن است چندین بار تا صبح برای نوشیدن شیر بیدار شوند و طبیعتاً مادر نیز باید دائماً به کودک توجه کند و به او غذا بدهد. به او. . طبیعتا از دیدگاه فارسی شیر دادن به نوزاد در نیمه شب کاملا طبیعی است و حداقل تا 6-4 ماهگی ادامه دارد. پس از آن کودک کم کم این عادت را فراموش می کند.
در بیشتر موارد توصیه می شود که اگر مادر مشکلی در این زمینه ندارد، بهتر است با گذشت زمان و با ذات کودک این عادت را ترک کند، اما اگر می خواهید روند از شیر گرفتن نوزاد را در شب شروع کنید. می توانید از راه حل های زیر استفاده کنید. انجام دهید
از روش های از شیر گرفتن نوزاد در نیمه شب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
توصیه معمول: روند از شیر گرفتن نوزاد را به تدریج به هر شکلی که باشد شروع کنید. هر روز عصر، مدت شیردهی را کاهش دهید.
هر بار که کودک در شب بیدار می شود، سعی کنید او را دوباره بخوابانید. مثلاً اگر شبی سه بار از خواب بیدار شد، یک بار او را بخوابانید و سه بار دیگر او را شیر دهید. به تدریج تعداد حذف ها را افزایش دهید.
در طول روز، به خصوص قبل از خواب، به طور منظم به کودک خود شیر بدهید و مطمئن شوید که سیر است.
اگر کودک غذاهای جامد می خورد، می توانید شام او را کمی بزرگتر کنید.
این کار را زمانی شروع کنید که شما و نوزاد در شرایط ایده آل هستید و نیازی نیست نگران مشکلات دیگر باشید.
فراموش نکنید که از همسرتان کمک بخواهید.
راهکارهایی برای خواباندن نوزاد پس از قطع شیردهی
همه می دانیم که وقتی بچه از شیر گرفته می شود، خوابش به هم می ریزد و تا آن ساعت های خواب مثل روز اول به قول مادر، آنقدر پیر شده است! اما جای نگرانی نیست روش های زیادی برای خواباندن نوزاد پس از شیردهی وجود دارد و اگرچه عادت دادن کودک به این روش ها می تواند کمی طاقت فرسا باشد، اما در نهایت نتایج خوبی به همراه خواهد داشت. شما همچنین می توانید همین اقدامات را برای از شیر گرفتن یک کودک وابسته انجام دهید.
راهبردهای خواباندن نوزاد پس از قطع شیردهی عبارتند از:
ساده ترین راه برای خواباندن کودک، قطع تدریجی شیردهی است.
با کاهش مدت شیردهی، کودک را به نوشیدن مایعات دیگر مانند آب عادت دهید.
خواندن کتاب داستان برای کودکان نیز یکی از راه حل هایی است که بسیاری از والدین پاسخ آن را یافته اند.
موسیقی ملایم یا “نویز سفید” نیز می تواند بسیار مفید باشد.
نمی توان تاثیر نور و تاریکی مناسب را در خواباندن نوزاد پس از شیردهی نادیده گرفت.
در چنین مواقعی کمک همسر می تواند برای مادران بسیار مفید باشد.
راه دیگر خواباندن نوزاد پس از قطع شیردهی این است که او را قبل از خواب در آغوش خود بخوابانید تا خودش بخوابد.
برای قطع شیردهی بهتر است از شیشه شیر استفاده نکنید زیرا کودک به آن عادت می کند و قطع مجدد آن مشکل می شود.
اگر کودک غذاهای جامد می خورد، غذای او را در عصر و قبل از خواب زیاد کنید.
حمام آب گرم نیز می تواند به خواب بهتر کودک کمک کند.
شاید به این مطلب هم علاقمند باشیددرمان سوختگی پای نوزاد و بررسی علل آن
اگر می خواهید درباره اشتباهات والدین در خواباندن نوزاد بیشتر بدانید، می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
عوارض ترک ناگهانی
همانطور که قبلاً گفتیم و احتمالاً خودتان متوجه شده اید، از شیر گرفتن نوزاد هم برای نوزاد و هم برای مادر عوارض ایجاد می کند. حتما به یاد داشته باشید که این عوارض همگی موقتی و طبیعی هستند و پس از مدتی از بین خواهند رفت. پس دست از تلاش برندارید و صبور باشید.
عوارض از شیر گرفتن نوزاد عبارتند از:
بدخلقی و عصبی شدن کودک
عصبی شدن و بدخلقی شدن کودک پس از قطع شیردهی کاملاً طبیعی است و حتی ممکن است بعد از از شیر گرفتن کودک با تب مواجه شود و این عوارض پس از 2 یا 3 روز و حداکثر تا 1 هفته برطرف می شود. اما اگر تحمل این رفتار برای شما به عنوان یک مادر دشوار شد، می توانید راه حل های زیر را در پیش بگیرید:
پستانک بسیار موثر است. زمانی که کودک شروع به بهانه جویی کرد از آن استفاده کنید.
بعد از 6 ماهگی می توانید از شیر خشک، مایعات و غذاهای جامد استفاده کنید و در عین حال دفعات شیردهی را کاهش دهید.
ورودی عاطفی کودک، نوازش و آغوش و غیره را فراموش نکنید.
تغییرات هورمونی در مادر
عوارض از شیر گرفتن نوزاد برای مادر کاملا طبیعی است و در قسمت های قبل به این موضوع پرداخته ایم. تغییرات هورمونی در بدن مادر پس از قطع شیردهی شایع است و برای کنترل و کاهش آن می توان از روش های زیر استفاده کرد:
استراحت و تغذیه کافی کلید گذراندن این دوره است.
حمایت و حمایت همسر و مادر شما می تواند بسیار دلگرم کننده باشد.
تمرکز بر چیزهایی که از آنها لذت می برید نیز راه حل خوبی است.
ورزش، مسافرت و پیاده روی در ترشح اندورفین (شادی) بسیار مفید است.
باورهای غلط در مورد از شیر گرفتن نوزاد
در هر مشکلی، اگر کمی عمیقتر شویم و روشنتر شویم، باورها و خطاهای بسیاری را خواهیم یافت. در مورد از شیر گرفتن نوزاد، باورهای غلط زیادی وجود دارد که شما مادران باید از همین حالا به آنها توجه داشته باشید و خود را در برابر صحبت و همسایه آماده کنید!
از جمله باورهای غلط در مورد از شیر گرفتن کودک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شیردهی را باید به صورت ناگهانی قطع کرد
از ابتدای مقاله برای تاکید بر این نکته موهایمان را بیرون کشیدیم! بهترین راه برای قطع شیر دادن به نوزاد قطع تدریجی و ناگهانی است و قطع ناگهانی آن عوارض بسیار بیشتری را به همراه خواهد داشت.
کودک بعد از قطع شیردهی، تب میکند
یکی دیگر از باورهای غلط رایج این است که نوزاد پس از قطع شیردهی تب می کند. تب نوزاد ممکن است بعد از از شیر گرفتن رخ دهد، اما ارتباط مستقیمی با از شیر گرفتن ندارد. در پایان شیردهی، آنتی بادی های بدن نوزاد که از شیر مادر تامین می شود، کاهش می یابد. بنابراین مقاومت آن در برابر بیماری می تواند کاهش یابد. این تب در واقع ناشی از بیماری است. مثلا سرماخوردگی یا …
شیر پسر را باید زودتر از دختر قطع کرد
در میان سایر باورهای بی اساس درباره از شیر گرفتن نوزاد، متاسفانه این دقیقاً همان کاری است که بسیاری از مادران انجام می دهند. اگرچه ممکن است با توجه به تفاوت غرایز دختر و پسر، تمایل فرزندان پسر به شیر دادن بیشتر باشد، اما به گفته کارشناسان، زمان از شیر گرفتن نوزاد پسر و دختر تفاوتی ندارد.
فصل پاییز بهترین زمان برای قطع شیردهی است
در میان باورهای غلط دیگر درباره شیر دادن به نوزاد، گفته می شود که بهترین زمان برای قطع شیردهی پاییز است. محبوب! بهترین زمان برای از شیر گرفتن نوزاد زمانی است که او آماده است. اما قرار است به هر دلیلی بچه را به زور از شیر بگیریم، توصیه می شود در پاییز این کار را انجام دهیم. زیرا این بیماری در پاییز کمتر است. (در زمستان عفونت های تنفسی و در تابستان بیماری های اسهالی وجود دارد.)
با قطع شیر مادر، باید شیشه شیر را جایگزین کرد
ترک یک عادت با جایگزین کردن آن با عادت دیگر اصلا منطقی نیست و هیچ عقل سلیمی آن را نمی پذیرد. تعویض شیشه شیر یا پستانک پس از شیر دادن به نوزاد نمونه بارز این موضوع است. بسیاری بر این باورند که برای ارضای روانی کودک پس از قطع شیردهی باید چیزی بمکد، به همین دلیل استفاده از پستانک یا شیشه شیر مناسب است. اما برعکس، کارشناسان همچنان مادران را از این کار منع می کنند و به جای آن استفاده از لیوان و لیوان را توصیه می کنند.
آخرین کلمه
سایت کارینو کیدز یک فروشگاه اینترنتی در زمینه خرید سیسمونی، لوازم کودک، خرید لباس کودک و هر آنچه برای نوزاد و کودک شما نیاز دارید می باشد. شما می توانید آن را به راحتی در این سایت خریداری کنید.
6% تخفیف
۲۵۳,۰۰۰ تومان ۲۳۸,۰۰۰ تومان
26% تخفیف
۱۱۵,۰۰۰ تومان ۸۵,۰۰۰ تومان
20% تخفیف
۱۶۶,۰۰۰ تومان ۱۳۲,۵۰۰ تومان
5% تخفیف
۱۷۸,۰۰۰ تومان ۱۶۹,۰۰۰ تومان
26% تخفیف
۱۱۵,۰۰۰ تومان ۸۵,۰۰۰ تومان
۳۶۵,۰۰۰ تومان
21% تخفیف
۱۶۶,۰۰۰ تومان ۱۳۰,۵۰۰ تومان
22% تخفیف
۱۱۸,۰۰۰ تومان ۹۱,۵۰۰ تومان
سوالات متداول در مورد انصراف
چه زمانی نوزاد برای از شیر گرفته شدن آماده است؟
به طور معمول، شیردهی باید در سن 2 سالگی قطع شود. اما گاهی اوقات مصرف مواد مخدر توسط مادر، کمبود شیر مادر، زخم و درد سینه یا نیاز به بازگشت به محل کار و مدرسه نیز از جمله دلایل دیگر از شیر گرفتن نوزاد است.
مهمترین دلایل قطع شیردهی نوزاد چیست؟
به طور معمول، شیردهی باید در سن 2 سالگی قطع شود. اما گاهی اوقات مصرف مواد مخدر توسط مادر، کمبود شیر مادر، زخم و درد سینه یا نیاز به بازگشت به محل کار و مدرسه نیز از جمله دلایل دیگر از شیر گرفتن نوزاد است.
عوارض از شیر گرفتن نوزاد چیست؟
از شیر گرفتن هم برای نوزاد و هم برای مادر عوارضی ایجاد می کند. کودک ممکن است بد خلق، سوء تغذیه یا از نظر عاطفی خالی باشد. مادر همچنین ممکن است تورم سینه، تغییرات هورمونی یا تغییرات احساسی را تجربه کند.
3.9/5 – (10 امتیاز)
تمام نکاتی که برای قطع شیردهی باید بدانید
این شما هستید که تصمیم می گیرید چه چیزی برای شما و کودکتان بهتر است. ممکن است دلایلی برای تصمیم گیری برای قطع شیردهی داشته باشید، مانند بازگشت به محل کار یا باردار شدن، یا ممکن است مشکلاتی با کودک خود داشته باشید، مانند زخم. نوک سینه دردناکی که ممکن است برای شیر دادن دردناک باشد.
اگر در حین شیردهی احساس درد میکنید اما میخواهید ادامه دهید یا احساس میکنید نمیتوانید به اندازه کافی به شیردهی ادامه دهید، ابتدا با متخصص مراقبتهای بهداشتی یا یک متخصص تغذیه صحبت کنید که میتواند به شما توصیههای عملی بدهد.
در این قسمت از نمناک قصد داریم راهنمای کامل و کاملی برای مادرانی داشته باشیم که قصد دارند نوزاد خود را از شیر بگیرند و نمی دانند چگونه و چه زمانی فرزند دلبند خود را از شیر بگیرند.
بهترین زمان برای قطع شیردهی چه زمانی است؟
زمان یا زمان مناسبی برای قطع شیردهی وجود ندارد. مطمئن شدن از خوشحالی خود و کودکتان احتمالا تنها قانون شماست، اما قبل از اینکه تصمیم بگیرید، این مقاله ممکن است به شما کمک کند بفهمید شیر مادر چگونه می تواند برای کودک یا کودک نوپا شما مفید باشد.
بهتر است فقط در شش ماه اول زندگی به نوزاد شیر مادر بدهید و پس از آن می توانید علاوه بر شیر، غذاهای جامد خود را نیز به نوزاد بدهید. کودک شما هنوز به شیر مادر به عنوان منبع اصلی تغذیه و کالری خود در سال اول نیاز دارد.
تا زمانی که به شیردهی ادامه دهید، کودک شما همچنان از مزایای سلامتی آن، از جمله محافظت در برابر عفونت ها و بیماری ها بهره مند می شود. همچنین ثابت شده است که تغذیه با شیر مادر به کودک شما کمک می کند تا اولین غذای جامد خود را هضم کند.
هنگامی که تصمیم خود را گرفتید، تغییر را به تدریج انجام دهید تا به بدن خود فرصت دهید تا با تولید شیر سازگار شود و به کودک خود با شیشه شیر یا شیر خشک تغذیه کند.
شیردهی می تواند یک تجربه احساسی باشد و ممکن است احساسات متفاوتی در مورد آن داشته باشید. شما می توانید غمگین باشید، اما می توانید خوشحال باشید. خبر خوب این است که قطع شیردهی به پیوند نزدیک بین شما و کودکتان پایان نمی دهد. تازه شروع رابطه بسیار خاص شماست
چگونه می توانم شیردهی را از رژیم غذایی کودکم حذف کنم؟
همانطور که بعداً در این بخش از نمناک توضیح خواهیم داد، بهتر است تعداد دفعات روزانه را به جای توقف ناگهانی کاهش دهید. اگر به طور ناگهانی متوقف شوید، ممکن است برای شما و کودکتان ناراحت کننده باشد. این می تواند سینه های شما را پر و درد کند و گاهی اوقات می تواند منجر به التهاب دردناک سینه (ماستیت) شود.
اگر کودک شما کمتر از یک سال یا کمتر است، باید شیر را با یک بطری شیر جایگزین کنید.
اگر کودک بزرگتر از شش ماه است، می توانید از فنجان یا ظرف شیشه ای استفاده کنید. ترکیب یک شیشه شیر با شیر مادر می تواند راه خوبی برای آرام کردن کودک شما باشد.
اگر کودک شما بیش از یک سال سن دارد و غذاها و نوشیدنی های متنوعی می خورد، نیازی به غذاهای جایگزین نخواهد داشت.
تغییر روال و پرت کردن حواس کودک با یک بازی یا فعالیت می تواند کمک کننده باشد.
برخی از مادران خودشان شیر نمی دهند و به آن شیر نمی دهند، اما اگر فرزندشان بخواهد امتناع نمی کنند.
چه مدت طول می کشد تا کودکم را از شیر بگیرم؟
فرآیند از شیر گرفتن برای هر کسی متفاوت است و بستگی زیادی به سرعت و میزان سازگاری کودک شما دارد. آن را با سرعت ثابتی انجام دهید و انعطاف پذیر باشید تا در صورت تمایل خود یا کودکتان بتوانید سرعت کار را کاهش دهید. قطع کامل شیردهی ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد.
اگر فرزندم نمی خواهد شیردهی خود را قطع کند چه باید بکنم؟
اگر کودک شما هیچ نشانه ای از تمایل به قطع شیردهی نشان نمی دهد، سعی کنید صبور باشید. او از شیر مادر قدردانی می کند زیرا به راحتی شیر می خورد و تغذیه می کند. با در نظر گرفتن این موضوع، میتوانید با امتحان کردن موارد زیر به او کمک کنید تا خود را تنظیم کند:
به گونه ای دیگر به او آرامش دهید.
به تدریج موقعیت سینه خود را تغییر دهید.
کودک خود را به روش های خوب دیگر تغذیه کنید.
چیزهای زیادی به او بدهید یا از پدرش بخواهید که زمان خاصی را با او بگذراند.
همچنین می توانید با هم به یک کتاب نگاه کنید، با او آواز بخوانید یا با او بازی کنید.
در شب پشت او را مالش دهید یا آرام کنید، یا هنگام آواز خواندن او را تکان دهید.
روش های دیگر برای کمک به توقف شیردهی به نوزاد
تعویق تغذیه:
تاخیر در تغذیه می تواند به خوبی کار کند. وقتی کودک از شما شیر می خواهد، به او بگویید که بعداً به او شیر می دهید و با یک فعالیت حواس او را پرت می کنید. به جای اینکه اوایل شب به او غذا بدهید، می توانید از او بخواهید تا زمان خواب صبر کند.
وقت شناس باشید و لحظه ای مناسب را انتخاب کنید:
رویدادهای مهم زندگی که ممکن است از شیردهی جلوگیری کند. آیا فرزند شما مریض بوده است؟ کودکانی که احساس خوبی ندارند، اغلب تمایل به خوردن غذاها یا نوشیدنی های دیگر دارند. در واقع، شاید بهتر باشد به شیردهی فکر کنید.
9 نکته برای از شیر گرفتن کودک از غذاهای جامد
هنگام از شیر گرفتن نوزاد به این نکات مهم توجه کنید.
1. بدانید چه زمانی باید متوقف شود:
زنان حتی در صورت عدم آمادگی نیازی به قطع شیردهی ندارند و در صورت کافی نیز نیازی به ادامه شیردهی ندارند.
2. اطمینان از تغذیه کافی:
زنان از شیر خشک برای نوزادان زیر یک سال اجتناب می کنند.
نوزادان بزرگتر از 6 ماه هنوز به شیر خشک یا شیر مادر نیاز دارند، اما می توانند به غذاهای جامد متناسب با سن خود روی آورند.
شیر گاو، سویا یا سایر محصولات مشابه نباید به کودکان زیر 1 سال داده شود.
کودکانی که غذاهای جامد می خورند به پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی کافی نیاز دارند.
اگر نگران هستید، والدین می توانند در مورد تعادل مناسب مواد مغذی و دریافت کالری ایده آل روزانه با پزشک اطفال خود مشورت کنند.
برخی از کودکان ممکن است به مکمل یا مکمل دیگری نیاز داشته باشند، به خصوص اگر آهن یا ویتامین D کافی دریافت نکنند.
3- استرس را از بین ببرید:
برخی از نوزادان به راحتی از شیر گرفته می شوند در حالی که برخی دیگر اعتراض می کنند. برنامه ریزی برای این دوره دشوار از شیر گرفتن می تواند به تسهیل روند کمک کند و همچنین می تواند به آرامی از استرس برای مادر و کودک جلوگیری کند. والدین باید ظرف چند هفته کودک خود را از شیر بگیرند.
4.شب شیر ندهد و شب بچه را از شیر بگیرید:
زمانی که آنها بین 6 ماه تا 1 سالگی هستند، اغلب در شب کمتر غذا می خورند. این فرآیند برای از شیر گرفتن استفاده می شود و می تواند به مادران کمک کند تا استراحت کنند. همچنین ممکن است به این معنی باشد که زنان میتوانند مدت بیشتری شیر بدهند، زیرا شیردهی در شب نسبت به روز کمتر است.
5. از پمپاژ استفاده کنید:
شیردهی بر اساس عرضه و تقاضا کار می کند. وقتی نوزاد شیر بیشتری مینوشد یا زنی مرتباً شیر مینوشد، بدنش شیر تولید میکند.
6. شیردهی را به آرامی کاهش دهید:
ترک شیردهی می تواند وسوسه انگیز باشد، اما این می تواند باعث درد نوک پستان و درد عاطفی برای مادر و کودک شود. یک استراتژی ساده تر، کاهش تدریجی جلسات شیردهی در طی چند هفته است.
7. مدیریت CRL:
اگر دوشیدن شیر برای چند دقیقه کافی نیست، شیردهی می تواند راه های دیگری برای مدیریت ناراحتی پیدا کند. دوشیدن شیر مادر و دوشیدن شیر می تواند تولید شیر مادر را افزایش دهد که می تواند باعث ناراحتی و کندی روند تغذیه شود.
برخی از استراتژی هایی که می توانند ناراحتی را کاهش دهند عبارتند از:
از برگ کلم روی سینه استفاده کنید. خیس کردن برگ ها می تواند به کاهش تورم کمک کند.
برای درد از داروهای ضد التهابی استفاده کنید.
قبل از شیر دادن به نوزاد یا حمام آب گرم سینه ها را ماساژ داده و مالش دهید.
پس از شیردهی از کمپرس سرد (مانند کیسه های نخود فرنگی یخ زده) استفاده کنید.
با پزشک خود در مورد قرص های ضد بارداری صحبت کنید.
برخی از زنان متوجه میشوند که قرصهای ضدبارداری تولید شیر مادر را کاهش میدهند، که باعث کاهش ناراحتی ناشی از ترک میشود.
ماساژ پوست سینه برای کاهش خطر انسداد دریچه ها مفید است.
پوشیدن سوتین تنگ و لباس های تنگ می تواند درد را بدتر کند و حتی باعث عفونت سینه شود.
8. علائم مشکل را بشناسید:
قطع شیردهی می تواند استرس زا باشد اما به ندرت خطرناک است. دو خطر اصلی از شیر گرفتن، عفونت سینه و سوء تغذیه کودکان است. برخی از مادران افسرده یا مضطرب می شوند و برخی از کودکان در تسکین خود بدون شیردهی مشکل دارند.
زنگ خطرهای از شیرگرفتن کودک
در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر با پزشک تماس بگیرید:
مادر تب دارد
سینه متورم، قرمز یا گرم می شود.
ترشح بوی بد یا بوی بد از قفسه سینه.
مادر علائم افسردگی و اضطراب را نشان می دهد.
مادر دیگر نسبت به فرزندش احساسی ندارد.
کودک کمتر پوشک خود را خیس و کثیف می کند.
کودک تغییر قابل توجهی در الگوهای خواب دارد که بیش از یک یا دو هفته طول می کشد.
9. کودک را آرام کنید:
شیر مادر خیلی بیشتر از یک منبع تغذیه است.
تغذیه با شیر مادر به کودکان در هنگام استرس یا ترس کمک می کند.
بسیاری از کودکان هنگام غذا خوردن به خواب می روند.
راهکارهایی برای آرام کردن کودک در هنگام از شیر گرفتن
کودک را در تماس با پوست خود نگه دارید.
به او پستانک بدهید تا آرام شود.
با بازی، آواز خواندن یا راه رفتن حواس کودک را پرت کنید.
گهواره کودک را تکان دهید.
یک روال جدید قبل از خواب ایجاد کنید که به کودک شما کمک می کند به راحتی بخوابد.
کودکانی که از شیر گرفته می شوند ممکن است در غذا خوردن دچار مشکل شوند.
اجازه دادن به شخص دیگری برای آرامش یا تغذیه کودک می تواند به طور قابل توجهی استرس مادر و کودک را کاهش دهد.