چطور هواپیما از زمین بلند میشود

آینده…

آینده…

آینده…

آینده…

آینده…

آینده…

احتمالاً اگر ندانید چگونه با هواپیما پرواز کنید، همیشه تعجب می کنید که هواپیما چگونه پرواز می کند یا در آسمان می ماند. با مجله تیک بان همراه باشید تا به زبان ساده نحوه پرواز با هواپیما را به شما بگوییم:

چطور پرواز کنیم

یک بلیط هواپیما به لطف چهار نیروی اطراف آن پرواز می کند. مخالفت این چهار نیرو است که به پرواز کمک می کند. این با حرکت هوا به سمت بالا و پایین بال ها ایجاد می شود. جریان هوا روی بالها سریعتر و در زیر بال کندتر است و در نتیجه فشار هوا بر روی بال و زیر بال متفاوت است. این اختلاف هوا عاملی است که هواپیما را هل می دهد و نگه می دارد و بر نیروی گرانش در آسمان در حین پرواز غلبه می کند. داده
موتور جت یا پروانه های زیر بال باعث حرکت رو به جلو یا رانش می شود، با قدرت این موتورها هواپیما می تواند بر نیروی مقاومت هوا یا درگ غلبه کند. یا کاهش ارتفاع باعث کاهش قدرت موتور می شود.

بلیط هواپیما چارتر و بلیط لحظه آخری با قیمت مناسب بخرید

این هواپیما قادر به صعود به سطح مشخصی است. در یک زاویه مشخص در هنگام برخاستن، هوا دیگر به آرامی در اطراف بال ها جریان نمی یابد و به دلیل افزایش نیروی پسا بر روی هواپیما باعث کاهش ارتفاع می شود و هواپیما در ارتفاع خاصی متوقف می شود.
برای حرکت به چپ و راست از تیغه های عقب هواپیما و تیغه های نصب شده روی ایلرون استفاده می کنیم.
در صورت نیاز به کمک مشاوران ما برای خرید یا رزرو بلیط هواپیما و هتل می توانید از طریق لینک تماس با تیم پشتیبانی تیک بان در تماس باشید.

© 2018 کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به آژانس هواپیمایی و گردشگری هفت اورنگ می باشد.

مرورگر شما با سیستم سازگار نیست. لطفاً برای استفاده از سایت از مرورگر Edge یا Chrome استفاده کنید.

<br/><br/> از طریق تلگرام 09393454174 <br/> و ایمیل 7sup.ir

نشستن در ترمینال فرودگاه و انتظار برای پرواز برای بسیاری از ما یک اتفاق عادی است. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که در حالی که در ترمینال به صفحه نمایش تلفن همراه خود نگاه می کردید، در سطح شیب دار چه اتفاقی می افتاد؟ به احتمال زیاد، هواپیمایی که شما را به مقصد می رساند، به تازگی از یک پرواز دیگر به زمین نشسته است.

به محض فرود هواپیما، در یک چشم به هم زدن از هواپیمای تازه فرود آمده به هواپیمایی که باید پرواز دیگری انجام دهد تغییر می کند. برای این منظور تجهیزات و افراد حاضر در رمپ آماده هستند تا بلافاصله هواپیمای شما را برای پرواز آماده کنند. علاوه بر این، اگر هواپیما روی زمین باشد، نمی تواند برای شرکت هواپیمایی سودآور باشد. قاصدک 24 مراحلی را که یک هواپیما قبل از بلند شدن طی می کند را به شما نشان می دهد.

1. هواپیما را پارک کنید

به محض فرود آمدن هواپیما و پاکسازی باند فرودگاه فعال، خلبانان دستوراتی را از کنترلرهای زمینی دریافت می کنند تا سرعت خود را کاهش دهند یا غلت بزنند. فرودگاه های بزرگ می توانند تاکسی وی های پیچیده و گیج کننده ای داشته باشند. در حالی که برخی از فرودگاه ها فقط یک باند و یک منطقه رمپ ساده دارند.

با نزدیک شدن به ترمینال، خلبانان به دنبال دروازه ای مناسب برای پرواز می گردند و منتظر موج علائم نارنجی روشن از سوی رئیس خدمه زمینی هستند. البته، ممکن است یک سیستم هدایت نوری وجود داشته باشد که به خلبان کمک کند موقعیت بهتری در دروازه داشته باشد یا خلبانان ممکن است تنها به دستورات صادر شده توسط افسر سطح شیب دار تکیه کنند. به محض اینکه هواپیما به آرامی متوقف می شود، چرخ در دماغه هواپیما روی خط کشیده شده روی سطح شیب دار می ایستد. خطی که باید با نوع هواپیما مطابقت داشته باشد. این باعث می شود که هواپیما در محل مناسبی برای سوار شدن مسافران قرار گیرد.

2. هواپیما را روشن کنید

همانطور که می دانید، موتور هواپیما انرژی و نیروی رانش الکترونیکی مورد نیاز برای حرکت در طول پرواز را تامین می کند، اما همه هواپیماهای مسافربری یک موتور جت کوچک نیز دارند که در هنگام پارک کردن هواپیما برق تولید می کند. این موتور جت به نام APU یا “واحد نیروی کمکی” تغییر یافته است. APU در قسمت مخروطی دم هواپیما قرار دارد و خلبانان آن را برای تامین انرژی سیستم های هواپیما روشن می کنند.

بخونیدش:  چرا اتم ها تمایل دارند با یکدیگر پیوند شیمیایی تشکیل دهند

نکته دیگر این است که این دستگاه های کوچک سوخت زیادی از مخزن گاز هواپیما مصرف می کنند به طوری که بسیاری از فرودگاه ها مانند فرودگاه کیش برای آنها سیستم برق رسانی روی زمین نصب کرده اند. برخی از فرودگاه های دیگر نیز یک ژنراتور در دروازه نصب کرده اند که برای APU ها برق تولید می کند. به محض باز شدن پانل دسترسی هواپیما و اتصال با یک کابل محکم و قابل اتصال، منبع تغذیه تعویض شده و موتورها از کار می‌افتند.

3. سیستم تهویه مطبوع را روشن کنید

یکی دیگر از کارهایی که APU می تواند انجام دهد این است که سیستم کنترل دمای هواپیما را فعال کرده و دمای کابین را در شرایطی که هواپیما پارک شده است، در شرایط مطلوب نگه دارد. درست مانند بالا، برخی از فرودگاه ها هوای مطبوع را از طریق کانال های انعطاف پذیر دریافت می کنند که به یک پورت در قسمت مرکزی هواپیما متصل می شوند. البته همیشه اینطور نیست. به عنوان مثال در برخی از فرودگاه ها از دستگاه هایی که در پشت کامیون نصب می شوند استفاده می شود و کانالی به هواپیما متصل می شود. باید بدانید که یک هواپیمای پهن پیکر بزرگ به دو سیستم تهویه مطبوع نیاز دارد تا دمای هوای کابین را در شرایط بهینه حفظ کند.

4. از هواپیما پیاده شوید

اکنون مسافران هواپیما از روی صندلی های خود بلند شده اند و بی صبرانه در راهرو منتظر پیاده شدن از هواپیما هستند. اگر درب خروجی مجهز باشد، یک راهروی اتصال در جلوی درهای سمت چپ هواپیما قرار می گیرد. در غیر این صورت، پله های حمل شده توسط کامیون باز هستند. مسافران لذت پایین رفتن از پله های هواپیما و بالا رفتن از سطح شیب دار را تجربه می کنند. همچنین شایان ذکر است که هواپیماهای جت کوچک و هواپیماهای دارای موتور توربین در فاصله کمی از زمین فرود می آیند و راه پله به عنوان بخشی از درب هواپیما به آن متصل می شود. در این حالت فقط چند پله تا رمپ باقی مانده است.

5. تخلیه بار و بار از هواپیما

در سمت راست هواپیما، خدمه زمینی آماده کار هستند. پس از باز شدن درهای محفظه بار و محفظه بار بسته به نوع هواپیما یک باربر قرار می گیرد. Rampie یا اپراتور رمپی (Rampie) یک اصطلاح رایج برای پرسنل فرودگاهی است که هواپیما را بارگیری و تخلیه می کنند. رمپی که به قسمت مرکزی یک هواپیمای تک ردیفه رفته بود، هر بار را به کمربند وصل کرد و همکار دیگرش کمربند را از محموله خارج کرد و به چرخ چمدان وصل کرد.

پس از اینکه بارها به این ترتیب به چرخ ها منتقل شد، چرخ ها به اتاق بارگیری منتقل شده و به تسمه نقاله منتقل می شوند. اگر همه چیز خوب پیش برود، چمدان شما در زمان ورود در چرخ و فلک منتظر شما خواهد بود. همچنین لازم به ذکر است که از آنجایی که هواپیماهای پهن پیکر که صدها مسافر را حمل می کردند به روشی کارآمد برای جابجایی چمدان و بار نیاز داشتند، محفظه های بار و چمدان همزمان با ظهور اولین ناوهای حامل بزرگ توسعه یافتند.

محفظه های ذکر شده در بالا با کیسه های مسافری پر شده و توسط وسیله ای که برای این منظور در نظر گرفته شده جابجا می شوند. برای استفاده از این دستگاه یک رمپ کافی است. در واقع رمپ می تواند کانتینرها را روی سکوی بارگیری با استفاده از چرخ های متحرک حرکت دهد.

6. غذا را در کشتی تهیه کنید

کامیون‌های حامل غذای هواپیما نیز در محل حاضر شده‌اند و کامیونی که از آسانسور استفاده می‌کند، جعبه‌های غذا را به گالی هواپیما منتقل می‌کند. باید اضافه کرد که جعبه های غذا باید با طول درب های گالی هواپیما مطابقت داشته باشد تا برای جا دادن آن ها مشکلی پیش نیاید. تیم کترینگ هواپیما، سنگ های آسیاب استفاده شده در گالی را با سنگ های آسیاب جدید جایگزین می کند. هر چرخ برای مکان خاصی در آشپزخانه کدگذاری شده است. برای خدمت رسانی به هواپیمای مگا جت ایرباس A380 دو طبقه، کامیون‌های کترینگ جعبه‌ها را از درهای بالای گالری حمل می‌کنند.

7. توالت را تمیز کنید

ممکن است تمیز کردن توالت‌ها کار مورد علاقه خدمه زمینی نباشد، اما هنوز کسی باید مخزن توالت هواپیما را خالی و دوباره پر کند. البته قرار نیست هر بار که هواپیما می ایستد این کار انجام شود. روال کار به این صورت است که رمپیس یک کامیون تانکر و دستگاه پمپاژ را در محل مستقر کرده و لوله ها را به آن متصل می کند تا کار را انجام دهد.

بخونیدش:  چرا با خوردن قهوه تپش قلب میگیرم

8. سوخت گیری هواپیما

مخزن سوخت هواپیما مثل ماشین ها در هر توقف پر نیست. تیم عملیاتی یک شرکت هواپیمایی از قبل تعیین کرده است که چه مقدار سوخت برای مصرف روزانه یک هواپیما لازم است و چه زمانی می توان آن را سوخت رسانی کرد. مخازن بزرگ سوخت به سیستم سوخت هواپیما که در زیر بال قرار دارد وصل می شوند و یا یک کامیون پمپاژ مخصوص به شیر سوخت روی سطح شیب دار متصل می شوند، سپس مخازن سوخت وصل می شوند و کار پمپاژ آغاز می شود.

9. انتقال از ترمینال به مسیر (Pushback)

Pushback زمانی رخ می دهد که هواپیما با استفاده از دستگاه هایی به نام یدک کش یا لودر خارج شود. با نزدیک شدن به زمان حرکت، کامیون یدک کش هواپیما درست در مقابل چرخ جلوی هواپیما پارک می کند. کامیون یدک کش را می توان با استفاده از یک بند به چرخ جلوی هواپیما متصل کرد. در غیر این صورت از یک یدک کش مخصوص برای بالا بردن چرخ استفاده خواهد شد.

کاری که یدک کش مخصوص انجام می دهد این است که به آرامی چرخ جلوی هواپیما را نگه می دارد، سپس آن را قبل از حرکت هواپیما بلند می کند. این عمل به راننده یدک کش اجازه می دهد تا در حین پس زدن، مسیر هواپیما را کنترل کند. در حال حاضر، فن آوری های جدید مانند یدک کش های قابل کنترل توسط خلبان و موتورهای الکتریکی قرار داده شده بر روی چرخ جلوی هواپیما. این دو فناوری قرار است به صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش صدای فرودگاه کمک کنند.

10. سوار هواپیما شوید و پرواز کنید

خدمه پرواز اکنون تمام اقداماتی را که قبل از پرواز باید انجام می‌دادند، انجام داده‌اند. درهای کابین بسته شده و مسافران روی صندلی‌های خود می‌نشینند. سفر شما با حرکت آهسته آغاز می شود و سفر خوبی خواهید داشت. سلام و خداحافظی با رامپی ها را فراموش نکنید. خیلی زحمت کشیدند تا تو را سوار هواپیما کنند.

منبع: cnn.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا