چگونه وقتی حوصله نداریم مشق بنویسیم
یکی از مشکلاتی که اغلب با آن دست و پنجه نرم می کردم این بود که باید در اسرع وقت متنی را می نوشتم و تحویل می دادم، اما بی حوصله و خسته بودم. این متن گاهی تکلیف مدرسه بود، گاهی مقاله یا متن کنفرانس. اما راه حل در این موارد چیست؟
در این مقاله به دلایلی می پردازم که گاهی اوقات باعث می شود برای نوشتن احساس خستگی کنید. در ادامه راه حل های این مشکلات را با شما در میان می گذارم. تا پایان این مقاله با من همراه باشید.
یادآوری: من چالش 40 روزه نوشتن محتوا را شروع کردم تا به هر کسی که می خواهد یک نویسنده محتوا شود کمک کند و نکات کلیدی را به آنها آموزش دهد. پس از این آموزش افراد می توانند به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت کنند و کسب درآمد کنند. اگر سایر جلسات را نخوانده اید، پیشنهاد می کنم از طریق آموزش رایگان محتوا نویسی به آنها دسترسی داشته باشید.
دلایل بی حوصلگی هنگام نوشتن
حوصله نوشتن ندارید؟
ابتدا باید ببینیم چه چیزی باعث بی حوصلگی می شود و سپس برای هر یک از مشکلات راه حل جداگانه ای ارائه دهیم. در ادامه دلایل را با شما همراهان گرامی بررسی خواهیم کرد.
چرا برای نوشته هایمان ایده ای نداریم؟
اولین مشکل زمانی به وجود می آید که ایده ای برای شروع نوشتن نداریم یا نمی دانیم از چه ساختاری برای نوشتن استفاده کنیم. خوب، در این مورد، ما باید این را در نظر داشته باشیم. بیا بلند شویم، کمی راه برویم و به آن فکر کنیم.
هر ایده ای که به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید. پس از آن، بیایید به تابلو برگردیم و تمام ایده هایی را که یادداشت کردیم، دسته بندی کنیم. این دسته می تواند بر اساس فرآیند نگارش یا موضوعات مختلف باشد.
وقتی نمی توانم روی کارم تمرکز کنم چه باید بکنم؟
فکر نکنید که عدم تمرکز مختص شماست. در واقع، این مشکل به ویژه در دوره جدید شایع است. برای خلاص شدن از شر افکار پراکنده، می توانید از تکنیک زیر استفاده کنید:
تکنیک شمارش معکوس:
شرایط این تکنیک به شرح زیر است:
از عدد 50 شروع میکنید و تا صفر میشمارید.
سرعت شمارش باید کم و ثابت باشد.
اگر در شمارش توجه شما به کوچکترین مسئله غیر از شمارش اعداد است، باید از ابتدا، یعنی از 50 شروع کنید.
اگر بعد از اینکه شمارش به صفر رسید، تمرکز کنید، خوب است. اما اگر هنوز تمرکز ندارید، شمارش را از 100 شروع کنید.
وقتی حوصله نوشتن ندارید چه کار کنید؟
حوصله نوشتن زمانی اتفاق می افتد که خسته هستید اما باید کاری را انجام دهید و به موقع آن را تحویل دهید. در این صورت چون خستگی مشکلی است که قابل حل نیست. ما می توانیم از یکی از دو راه استفاده کنیم.
1.خرید زمان
در صورت امکان و امکان از کارفرما یا شخصی که قرار است کار را به او تحویل دهید زمان بیشتری بخواهید. این کار “صرفه جویی در زمان” نام دارد.
2.انگیزه
اگر کارفرمای شما کوتاه نیست، باید برای خود انگیزه ایجاد کنید و این را می توان با تجدید نظر در عبارات انگیزشی انجام داد. یکی از مناسب ترین و عالی ترین عبارات انگیزشی در چنین مواقعی این است:
امروز کارهایی را انجام می دهم که دیگران نمی خواهند انجام دهند تا فردا کارهایی را انجام دهم که دیگران قادر به انجام آن نیستند.
در واقع شما منبع خوبی از نقل قول های انگیزشی و انگیزه برای کار در این شرایط هستید. شما همیشه می توانید در این مواقع بیشتر از هر کس دیگری به خود کمک کرده و به خود انگیزه دهید.
آیا علایق شما با کاری که انجام می دهید مطابقت دارد؟
غیرمعمول نیست که کار ما با آنچه مورد علاقه ما است مطابقت نداشته باشد. اما گاهی اوقات ما متوجه این ناهماهنگی نمی شویم. خوب است گاهی تعجب کنیم که چرا این حرفه را انتخاب کردیم و شروع به کار کردیم.
درآمد قابل توجهی داشتید؟
راه دیگری نداشتیم؟
آیا ما فقط به یک محیط جدید نیاز داریم؟
اگر دلایل فوق اصلی ترین دلایلی بود که ما را به سمت انتخاب شغل فعلی سوق داد، باید در علاقه خود به این شغل تجدید نظر کنیم.
آیا به اندازه کافی از توانایی های خود استفاده نمی کنید؟
همه افراد دارای قدرت و استعدادهایی هستند. وقتی از توانایی های ما به طور کامل در کارمان استفاده نمی شود، وظیفه محول شده ممکن است اصلا چالش برانگیز و جذاب به نظر نرسد.
بدتر از آن، ممکن است به ارزش خود برای شرکت شک کنیم، از نوشتن خسته شویم و به تدریج انگیزه خود را برای کار از دست دهیم. توصیه من این است که از توانایی های خود در کار خود استفاده کنید و سعی نکنید کار را مانند دیگران انجام دهید. در واقع خلاقیت و علایق خود را در محل کار نشان دهید.
آیا زمان زیادی را در محل کار تلف می کنید؟
زمان تنفس در محل کار ضروری است، اما زمان آزاد بیش از حد ناخوشایند است. وقتی زمان بیکاری زیاد باشد، ذهن به فلان شاخه می رود. ما به این فکر می کنیم که کجا بخوریم، مشکلات روزانه یا امروز همسایه چه گفت. حتی اگر ذهن مشغول باشد، دلیل این افکار این است که ما خسته شده ایم.
پس سعی کنید روی کار خود تمرکز کنید و به هیچ چیز دیگری فکر نکنید.
هدف مشخصی در کار خود ندارید؟
افرادی که مدت زیادی در یک شغل بوده اند بعد از مدتی احساس گمراهی می کنند و ممکن است برای من و شما اتفاق بیفتد.
در این شرایط نمی دانیم چه انتظاری از شغل خود داریم. ما به روال تکراری روزها عادت می کنیم و کم کم اشتیاق و علاقه خود را به کار از دست می دهیم.
هدف خود را با انجام کاری که در حال حاضر انجام می دهید مشخص کنید. این هدف را با انگیزه هایی که ایجاد کرده اید ترکیب کنید تا گرفتار کارهای روزمره و تکرار نشوید.
قانون شگفت انگیز 5 دقیقه زمانی که در محل کار خسته هستید
قانون 5 دقیقه ای در هنگام حوصله نوشتن نداشتن
پنج دقیقه پیاده روی در هر ساعت از سلامتی شما محافظت می کند و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. کسانی که در طول روز بیش از حد می نشینند، در برابر «بیماری های مربوط به نشستن» مانند دیابت، چاقی و تصلب شرایین آسیب پذیرتر هستند.
خوشبختانه، طبق مطالعات انجام شده، پنج دقیقه حرکت در هر ساعت در طول روز کاری میتواند خلق و خوی شما را بالا ببرد، با بیحالی مبارزه کند و گرسنگی را کاهش دهد.
اگرچه این مطالعه شامل یک نمونه کوچک بود، اما نتایج با مجموعه تحقیقاتی رو به رشدی که ورزش را با فواید متعدد سلامت جسمی و روانی مرتبط میکند، مطابقت دارد.
تبلیغات دهان به دهان: از قانون پنج دقیقه برای کاری که انجام می دهید استفاده کنید. به خودتان بگویید که روی آن کار می کنید، اما فقط برای پنج دقیقه. سپس یک تایمر تنظیم کنید و وقتی 5 دقیقه تمام شد آن را متوقف کنید. وقتی آماده شدید این کار را تکرار کنید، اما این بار بیشتر تلاش کنید.
5 دقیقه استراحت چگونه می تواند خلاقیت، بهره وری و روحیه را افزایش دهد؟
قانون پنج دقیقه می تواند شما را شروع کند. اما برخی از افراد حتی زمانی که بهره وری آنها کاهش می یابد نمی دانند چه زمانی باید کار را متوقف کنند. حتی برخی از کارشناسان مهارت های مطالعه توصیه می کنند که دانش آموزان الگوی خواندن 25 دقیقه و 5 دقیقه استراحت، سپس 25 دقیقه دیگر مطالعه و 5 دقیقه استراحت و … را داشته باشند.
باید بپذیرید که ذهن اکثر مردم بدون زدن دکمه “REFRESH” نمی تواند برای مدت طولانی روی چیزی متمرکز شود.
یک فعالیت پنج دقیقه ای را انتخاب کنید که برای سلامت جسمی و روانی شما مفید است و آن را به مدت پنج دقیقه در طول روز انجام دهید. تا زمانی که به نظر می رسد از آن لذت می برید. در صورت لزوم، این کار را حتی در تمام عمر خود ادامه دهید.
چند نکته برای خداحافظی با کسالت در محل کار
1. به محل کار خود سفر کنید
سعی کنید به طور دوره ای در محل کار خود قدم بزنید و انجام این کار به بهبود گردش خون در بدن کمک می کند و مغز شما را بیدار نگه می دارد. نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه بهانه خوبی برای حرکت است.
آوردن یکی از همکاران یا دوستان خود نیز یک گزینه عالی است. چون نوشیدن و گپ زدن حس خوشایندی به شما می دهد، انرژی شما را برای ادامه کار دو چندان می کند و در کارتان احساس شادی بیشتری خواهید داشت.
2. غذاهای پر انرژی بخورید
غذاهایی که قبل از رفتن به سر کار و در طول یک روز کاری می خوریم تأثیر قابل توجهی بر سطح انرژی و توانایی ما برای کار دارند. به طور کلی، غذاهایی که دارای نسبت متعادلی از پروتئین، کربوهیدرات و چربی هستند، به ثابت نگه داشتن سطح قند خون و شادابی بدن و ذهن ما کمک می کنند.
در این میان غذاهای چرب و سنگین اصلا گزینه های خوبی نیستند. زیرا نه تنها انرژی مضاعفی به ما نمی دهند، بلکه باعث می شوند احساس کسل کننده و آرامش داشته باشیم.
3. قهوه و شکلات بخورید
برای بسیاری از کارمندان و حتی مدیران، ساعات بعدازظهر ساعات خسته کننده و خسته کننده ای است. در حالی که با ترکیب قهوه و شکلات می توانید از شر این حس منفی خلاص شوید.
قهوه و شکلات بخورید
زیرا تحقیقات نشان داده است که معرفی کافئین و قند خون باعث ایجاد و تقویت انرژی مضاعف در بدن، فعال شدن مجدد مغز و ایجاد احساس شادابی و انرژی در افراد در صبح می شود.
4. کارهای چالش برانگیز انجام دهید
یکی از بهترین راه ها برای فرار از خستگی و کسالت، انجام کارهای چالش برانگیز است که ذهن شما را قلقلک می دهد و مغز شما را دوباره هوشیار و آماده می کند.
برای این کار می توانید از دیگران کمک بگیرید، مثلاً از آنها بخواهید یکی از مشکلات خود را با شما در میان بگذارند تا بتوانید در حل آن به آنها کمک کنید.
با این کار عملاً با یک سنگ دو پرنده را کشته اید. شما مشکل همکارتان را حل کرده اید و رابطه کاری خود را با او بهبود بخشیده اید و ذهنتان دوباره شاداب و آماده است. می تواند اشتیاق شما را برای نوشتن دوباره زنده کند.
5. در سبک کاری خود تنوع ایجاد کنید
کارهای تکراری و یکنواخت برای مدت طولانی شما را خسته می کند. بنابراین، برای جلوگیری از این احساس، آنها را پشت سر هم انجام ندهید. بهتر است بین آنها فعالیت های متفاوت و متنوعی مانند پیاده روی به محل کار و انجام کارهای مختلفی که دوست دارید انجام دهید، انجام دهید. بنابراین، هر زمان که احساس خستگی و کمبود انرژی کردید، کار خود را متنوع کنید و نگرانی خود را از خود دور کنید.
یکی از بزرگترین دلایل خستگی کار برای بسیاری از افراد، نگرانی است. دیل کارنگی میگوید: «۹۹ درصد از چیزهایی که مدیران نگران آنها هستند، هرگز اتفاق نمیافتند». بنابراین هرگز اجازه ندهید نگرانی ها و استرس های غیر ضروری شما را از بین ببرد.
کاری را که دوست دارید انجام دهید و کاری را که انجام می دهید دوست داشته باشید. افرادی که عاشق شغل خود هستند بسیار پرانرژی تر از افرادی هستند که شغل خود را دوست ندارند و آن را از روی ناچاری انجام می دهند. واقعیت غیرقابل انکار این است که زندگی ما بسیار کوتاهتر از آن است که به چیزهایی اختصاص دهیم که دوست نداریم و از آنها قدردانی نمی کنیم.
پس حتی اگر کارتان برایتان ایده آل و رویایی به نظر نمی رسد، به دنبال جنبه های جذاب و دلپذیرتر آن باشید و آن را برایتان هیجان انگیز کنید و مطمئن باشید که کمتر احساس خستگی خواهید کرد.
6. از انجام کارهای تکراری برای مدت کوتاه خودداری کنید
اگر احساس خستگی و بی حوصلگی در محل کار برای شما به یک پدیده مزمن و کسل کننده تبدیل شده است، بهتر است برای مدت کوتاهی مثلاً سه روز از انجام کارهای روتین و یکنواخت خود دست بکشید و سعی کنید وظایف خود را به صورت متفاوت و متفاوت انجام دهید. راه های نوآورانه
این شما را از خستگی و داشتن ساعات کاری خسته کننده نجات می دهد.
7. از فرآیند خشک کردن صرف نظر کنید
یکی از دلایل اصلی خستگی و بی انگیزگی افراد وجود بوروکراسی های پیچیده، کاغذبازی بیش از حد و سلسله مراتب خشک و رسمی سازمانی است که باعث می شود افراد احساس یکنواختی و بی حوصلگی کنند.
بنابراین بهتر است به صورت دوره ای خارج از روابط رسمی و اداری با سایر مدیران و زیردستان ارتباط برقرار کنید و از خستگی خود و آنها بکاهید.
مراتب خشک کاری
8. زمان مناسبی را برای جلسات کاری انتخاب کنید
آخرین ساعات روز کاری، به ویژه روزهای پایانی هفته، «بدترین زمان» برای برگزاری جلسات کاری در نظر گرفته می شود. جلسات کاری خود خسته کننده و خسته کننده هستند، به خصوص اگر در پایان روز اتفاق بیفتند.
جلسات کاری را به ساعات اولیه صبح و ترجیحاً روزهای اول هفته منتقل کنید. چه راه بهتری برای ست کردن آن با یک صبحانه کاری انرژی زا و سبک. در این صورت جلسات کاری از حالت خسته کننده و ناخوشایند برای افراد به با هم بودن و لذت بردن از با هم بودن تبدیل می شود.
امیدوارم مطالب این جلسه برای شما که دچار خستگی و کسالت هستید مناسب بوده باشد. از این روش ها و تکنیک ها استفاده کنید و تاثیر آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
4.7/5 – (3 امتیاز)
انرژی ندارم (حوصله ندارم)
راهکار: توی دلِ کار بروید
طبیعی است که برخی از روزها تنبل هستیم و حوصله انجام تعهدات خود را نداریم.
این بی حالی و کمبود انرژی حتی می تواند دلایل فیزیکی مانند کمبود آهن یا کمبود نور خورشید داشته باشد.
اما تعهد و وظیفه را نمی توان قربانی چنین شرایط نامطلوبی کرد. علاوه بر این، انفعال به بی حوصلگی شما دامن می زند و در یک دور باطل گیر می کنید. زیرا عدم موفقیت باعث می شود احساس بدی داشته باشید و خستگی شما تقویت می شود.
در این مواقع بخشی از شما دوست دارد از کار دوری کند و بهانه می آورد. ما این بخش از وجود را انکار نمی کنیم.
همه ما یک کودک درونی داریم که گاهی دوست دارد از انجام کارهای روزمره دوری کند، تمایلی به انجام کارهای روزمره ندارد و ترجیح می دهد هر کاری را انجام دهد که وظیفه او نیست. کاری که شما انجام می دهید این است که بالای سر کودک می ایستید و بدون توجه به بهانه هایش او را مجبور به انجام آن می کنید.
در نهایت، وقتی این کار را انجام دادید، از بزرگسال درونی خود برای قلدری کردن شما تشکر می کنید. چون همیشه وقتی احساس اشتیاق وجود دارد نباید کاری را انجام دهیم، بلکه گاهی باید برخلاف میل و احساس شخصی خودمان را مجبور به انجام آن کنیم. چون شما بالغ هستید و یک فرد بالغ مسئول خودش و اطرافیانش است.
کاری که باید بکنم خیلی سخته
راه حل: آن را خرد کنید
قبل از انجام کارهای سخت، چنان هیولایی در ذهن خود ایجاد می کنیم که دیگر جرات رفتن به سمت آن را نداریم. بنابراین به بهانه حوصله نشدن آن را به تعویق می اندازیم. اما تجربه نشان داده است که این ترس با شروع کار محو می شود و می بینیم که آنقدرها هم که فکر می کردیم سخت نبود.
یکی از چیزهایی که به ما کمک می کند بر ترس از انجام کارهای دشوار غلبه کنیم، تجزیه آنها به بخش های کوچکتر است.
به عنوان مثال، اگر x را به کار دشواری که از انجام آن اجتناب میکنیم، نام ببریم، باید وظیفه x را به مراحل a، b و c تقسیم کنیم. از این به بعد، هدف شما دیگر انجام x نیست، بلکه فقط انجام a است.
وقتی a انجام شد، هدف شما این است که فقط b را انجام دهید و تا آخرین مرحله به همین ترتیب ادامه دهید.
اگر زمان کمی برای انجام کارهایتان دارید، برای هر مرحله یک ضرب الاجل تعیین کنید. به این ترتیب، به جای اینکه انرژی خود را با نگرانی و احساس گناه به خاطر انجام ندادن کارتان هدر دهید، همان انرژی را صرف برنامه ریزی برای انجام کار خود کرده اید.
نتیجه
بی حوصلگی هر از گاهی بر همه ما تأثیر می گذارد. گاهی اوقات می دانیم که چرا حوصله مان سر نمی رود و گاهی اوقات نمی دانیم کسالت ناگهانی از کجا می آید.
مهم این است که به هیچ وجه خود را سرزنش نکنید. اولین واکنش شما به این احساس باید مهربانی باشد. با خودتان همدلی کنید و با دانستن اینکه این اتفاق برای همه می افتد و طبیعی است، راحت باشید. مهم مدیریت آن است.”
برگرفته از: hbr.org